menu

Vrienden, Vreemden, Vrouwen - August Willemsen (1998)

Alternatieve titel: Privé-Domein Nr. 220

mijn stem
4,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

418 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Amsterdam, 1956 tot en met 1964. Vriendschappen, ontmoetingen, verliefdheden. Cafés. Reizen naar Frankrijk, Spanje, Portugal. Muziek en literatuur. De Tweede Wereldoorlog en de ontdekking van de seks en de dood. August Willemsen maakt deze wereld tussen zijn twintigste en achtentwintigste zichtbaar.

zoeken in:
5,0
Dit is een van mijn favoriete Nederlandse boeken aller tijden. Het werk wordt nog wel eens vergeleken met "Bij nader inzien" van Voskuil, maar ik zie dat niet zo behalve dat beide boeken over de studententijd van de schrijver gaan. Ik heb altijd grote bewondering gehad voor Willemsens prachtige schrijfstijl. Overigens is hij voornamelijk bekend geworden als vertaler en essayist.

Hmm. dan word ik wel heel benieuwd. Gisteren bij de kringloop op de kop getikt voor € 4,50. Ik heb genoten van zijn Braziliaanse brieven, vandaar dat ik deze blind gekocht heb. Ga, naar aanleiding van bovenstaande recensie, er gauw aan beginnen!

5,0
Leuk! Ik hoop dat je het wat vindt. Dat het boek mij zo raakte, komt wellicht ook doordat ik het las toen ik ongeveer even oud was als de jonge Willemsen in dit boek.

Overigens is er onlangs een brievenboek verschenen van August Willemsen en Marian Plug, die in het bovenstaande boek nogal een belangrijke rol speelt.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:41 uur

geplaatst: vandaag om 10:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.