menu

Alla Vi Barn i Bullerbyn - Astrid Lindgren (1947)

Alternatieve titel: Wij uit Bolderburen

mijn stem
3,62 (13)
13 stemmen

Zweeds
Jeugdboek
Avontuur / Streek/Familie

107 pagina's
Eerste druk: Rabén & Sjögren, Stockholm (Zweden)

In Bolderburen staan maar drie boerderijen en daarin wonen zes kinderen: Lasse, Bosse en Lisa op de Middenhof, Olle op de Zuidhof en Britta en Anna op de Noordhof. Ze spelen van 's morgens tot 's avonds, want nergens is het zo mooi als in Bolderburen! Lisa houdt het meest van haar verjaardag en van Kerstmis, en omdat ze in de zomer jarig is, en Kerstmis in de winter valt, is er dus altijd wel iets leuks te beleven!

zoeken in:
avatar van katie morosky
4,5
Astrid Lindgren was absoluut een van mijn lievelingsschrijfsters toen ik nog een kind was (en nu eigenlijk nog steeds) en met name deze bundel verhalen over het leven op het Zweedse platteland behoorde, samen met Madieke, tot mijn geliefkoosde boeken waar ik heerlijk bij kon wegdromen.
Astrid Lindgren weet een prachtige idylle te schetsen waarin een bende kinderen (die overigens luisteren naar schitterende typische Zweedse namen: Lasse, Bosse, Olle) een geweldige fantastische jeugd beleven: stoeien in kilometerswijde velden, allerlei idiote, gekke avonturen die voorbijkomen,... Naar het schijnt beschreef Astrid Lindgren voor een groot stuk haar eigen jeugd die ze doorbracht op een boerderij. Zeer warm aanbevolen!

avatar van slowgaze
3,5
Maar ik vond het wel enigzins feministisch, als er rottigheid werd uitgehaald hadden de jongens het natuurlijk weer gedaan, omdat die ook niet zo slim waren...

Gast
geplaatst: vandaag om 17:23 uur

geplaatst: vandaag om 17:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.