menu

De Steeneik en Andere Verhalen - Hélène Nolthenius (1984)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch

157 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

In deze bundel zijn zeven verhalen opgenomen plus, als epiloog, het titelverhaal. In deze smeekbede tot een oude steeneik om toch niet te sterven, wordt het thema dat vrijwel alle verhalen verbindt, gesymboliseerd. De hoofdpersonen in de verhalen, allen kunstenaars of intellectuelen, zijn oudere mensen, aan het einde van hun carrière gekomen of met de dood geconfronteerd. Meestal is Italië plaats van handeling; landschap en volk worden, onmiddellijk herkenbaar, beeldend opgeroepen. Enkele korte, moderne varianten van klassieke mythes zijn in deze verhalenbundel verweven.

zoeken in:
...stilte...
Prachtige verhalenbundel van Hélène Nolthenius. Thematisch sluiten ze wel aan bij de roman De afgewende stad. Het zijn namelijk bijna allemaal verhalen over mensen die het nutteloze van hun bezigheden inzien. Met uitzondering van het hoogtepunt van de bundel Een brood van steen. Een Nobelprijswinnaar kijkt hier, aan het ziekbed van een vriend, terug op zijn jaren als monnik in een Franciscaner klooster. Hoe bied ik troost aan een stervende en blijf ik trouw aan mijn veranderende godsbeeld is hier het dilemma...

Gast
geplaatst: vandaag om 22:32 uur

geplaatst: vandaag om 22:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.