menu

De Droom van Dawoed - Kader Abdolah (2003)

Alternatieve titel: Portretten en een Oude Droom

mijn stem
3,15 (13)
13 stemmen

Nederlands
Reis

190 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Als Dawoed, een Perzische journalist die in Amsterdam woont, door Zuid-Afrika reist, wordt hij getroffen door de schoonheid en de kracht van dat land. Maar Dawoed heeft ook moeite om te genieten van wat hij ziet. Telkens moet hij denken aan vijf van zijn vrienden van wie er drie zijn geëxecuteerd en twee na lange gevangenisstraffen zijn vrijgelaten. Net zoals ze elkaar vroeger hun belevenissen toevertrouwden, zo vertelt Dawoed zijn vrienden nu elke nacht een deel van zijn reiservaringen.

zoeken in:
avatar van -JB-
3,0
Dawoed reist door Zuid-Afrika en proeft de sporen die de apartheid in het land hebben nagelaten. Hij zoekt ze zelfs op door veel mensen hierover te spreken. De verhalen van de mensen zorgen ervoor dat Dawoed over zichzelf gaat nadenken. Hij raakt hierdoor zo erg met zichzelf in de knoop dat hij iedere nacht droomt van vijf vrienden. Vijf vrienden die lang gevangen hebben gezeten of zijn gedood, hij streed voor hetzelfde doel maar wist van straf te vluchten.
Het boek toont een hoofdpersoon die altijd de apartheid/de onderdrukking heeft weten te ontvluchten. Maar door de constante conforntatie met onderdrukking voelt hij zo sterk mee met de onderdrukten dat hij er zelf aan onderdoor dreigt te gaan.

avatar van ANDREO
4,0
Een zeer mooi en gevoelig boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:52 uur

geplaatst: vandaag om 21:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.