menu

Skeletons - Glendon Swarthout (1979)

Alternatieve titel: Het Uur van de Skeletten

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Detective

328 pagina's
Eerste druk: Doubleday & Co, New York (Verenigde Staten)

James Butters is schrijver van kinderboeken. Zijn ex, Tyler, vraagt Butters naar haar toe te komen om uit te vinden hoe het zit met de plotselinge dood van haar huidige minnaar, de schrijver Max Sansom. Butters reist daarvoor naar een stadje in het droge, zanderige westen van de V.S. dichtbij de Mexicaanse grens. Hij komt er daar achter dat Sansom de dood van de grootvaders van Tyler aan het onderzoeken was. De sheriff van het stadje mag Butters niet en eigenlijk ziet iedereen daar hem liever gaan dan komen. In het zand van de woestijn vindt Butters dan het eerste lijk en langzaam komt hij achter het verschrikkelijke geheim van het stadje.

zoeken in:
4,0
Ik heb gemengde gevoelens over dit boek. Aan de ene kant een ingewikkeld en ook goed verhaal dat naar mate je vordert je steeds verder meeneemt naar de ontknoping. Maar er is wel heel veel ellende gebeurd in dit stadje Harding bij de Mexicaanse grens. Dan is er de hoofdpersoon een schrijver van kinderboeken en hij is bepaald niet gewelddadig. Hij laat zich echter voor het karretje van zijn geliefde spannen en gaat voor haar op zoek naar haar achtergrond in Harding. Hij ontmoet alleen maar ellende, gewelddadige geschiedenissen en bedreigingen. En als hij wil stoppen vraagt zijn geliefde Tyler hem om toch door te zetten. En dat doet hij dan ook.Daarmee wordt het plot onwaarschijnlijker. Maar goed, een boek in western style, dat zomaar verfilmd zou kunnen worden (en ook bijna verfilmd werd). En, toch ook een nog steeds actueel boek, want wat kan een regering doen tegen mensensmokkelaars die illegale migranten de grens over blijven helpen met alle problematiek die daarbij optreedt?

Gast
geplaatst: vandaag om 13:36 uur

geplaatst: vandaag om 13:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.