menu

Blow-up - Belinda Aebi (2016)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

304 pagina's
Eerste druk: Manteau, Brussel (België)

Een enorme knal. Metaal op metaal. Een fiets die door de lucht gekatapulteerd wordt. Een lichaam schuift over het wegdek, botst tegen de vangrail en blijft roerloos in de grasberm liggen. Saskia, een jonge amateurfotografe, gelooft haar ogen niet wanneer ze rond middernacht getuige is van een afschuwelijk verkeersongeluk. Op het moment van de aanrijding zit ze met haar vriend Ruben in de uitkijkpost van een oude watertoren om beelden te schieten van een vos en haar welpjes. Maar wat ze door haar lens ziet is iets helemaal anders. Een donker silhouet, zwalpend en duidelijk onder invloed van drank, stapt uit de wagen. Klik. Totaal verbijsterd zoomt Saskia in op zijn gezicht. Klik. Haar ogen sperren zich open van herkenning. Haar blik glijdt naar zijn wagen. Klik. En dan scheurt hij ervandoor. Maud Gelderman en haar team staan voor een raadsel. Wie heeft het slachtoffer, een jonge studente uit Gent, voor dood achtergelaten? Wat heeft de dader nog meer te verbergen? Het bewijs bevindt zich op de geheugenkaart van een Canon. Maar waar blijft Saskia?

zoeken in:
glimmerman270
Heerlijke thriller om te lezen. Het boek levert lekker wat vaart, en is nooit saai.
Het einde was wel wat apart. Maar prima te doen.

Sharon
Fijne thriller met goed uitgewerkte karakters. Alhoewel ik het boek niet direct onder de categorie thriller zou plaatsen. Het zou namelijk ook een goed misdaadverhaal kunnen zijn. In ieder geval leest het boek vlot weg en blijft het je in zijn greep houden. Het einde vond ik bijzonder en had voor mij geen meerwaarde.

avatar van Shaky
2,5
Dit is mijn vierde boek van Aebi en tot nu toe is het een wisselend succes.

Het Geluid van Stilte: 3,5*
Het Containermeisje: 3*
Darkroom: 2*

Deze Blow-Up is niet al te best, maar omdat het zó simpel is, leest het zich als een trein. Maar goed; dat is niet automatisch een pluspunt. Het verhaal begint nochtans sterk: een man die zichzelf zojuist met een spuit iets in zijn geslachtsdeel injecteerde, rijdt een meisje op haar fiets aan en in plaats van haar te helpen besluit hij haar te verstikken terwijl hij zichzelf betast. wordt dit een enorm f**ked-up verhaal?? Nee, helaas. Het kakt werkelijk volledig in en de nodige onlogische gebeurtenissen en plotfouten volgen.

Allerlei secundaire verhaallijnen blijken uiteindelijk niets met het verhaal te maken te hebben gehad wat was heel dat gedoe nu met de ingespoten chips in de armen van mensen? waarom moeten we al die hoofdstukken lezen over Ruben? Wat maakt heel dat gedoe met die drukkerij uit? Allemaal zijsporen die niets bijdragen aan het plot. Over het plot gesproken: dat eindigt zo ongeveer op de helft van het boek, de rest is pure opvulling en een oninteressant politieonderzoek aangezien zowel wij als lezers al weten wat er is gebeurd en de politie in het verhaal weet al wat er is gebeurd: alle spanning wordt er dus uitgezogen.

Als je denkt dat je dan alles gehad hebt, komt er nog even één van de slechtste eindes van thrillers die ik ooit gelezen heb.

Chaotisch, het plot rammelt van alle kanten en veel te simplistisch gebracht: 2,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 00:08 uur

geplaatst: vandaag om 00:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.