menu

Jolka i Svadba - Fjodor Dostojevski (1848)

Alternatieve titels: Het Kerstfeest en de Bruiloft | Een Kerstfeest en een Huwelijk | Ёлка и свадьба

mijn stem
4,07 (7)
7 stemmen

Russisch
Sociaal

8 pagina's
Eerste druk: Otetsjestvennyje Zapiski (periodiek), Sint Petersburg (Rusland)

In dit verhaal begint de verteller over een trouwfeest maar dwaalt al snel af naar een feest tijdens Kerstmis dat hij interessanter vond. Het feest met Kerst werd gebracht als kinderfeestje maar was opgezet om met de rijke leden uit de gemeenschap te kunnen praten. De verteller praatte daar met niemand maar observeerde vooral de gasten.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,5
Leuk kortverhaal van Dostojevski. Hij weet in die hele korte ruimte heel raak enkele personen te schetsen en hun onderlinge relaties en wie de macht heeft. De stijl is gewoon erg prettig, niet per se makkelijk leesbaar maar wel van een zekere gewichtigheid. Het einde voel je al van verre aankomen maar dat is niet erg, zeker niet als Dostojevski wel eindigt met een geweldige en haast cynische laatste zin.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:39 uur

geplaatst: vandaag om 16:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.