menu

Panna Nikt - Tomek Tryzna (1994)

Alternatieve titel: Meisje Niemand

mijn stem
4,00 (9)
9 stemmen

Pools
Psychologisch

376 pagina's
Eerste druk: Jacek Santorski & Co., Warschau (Polen)

Marysia verhuist van het Poolse platteland naar een appartement in de stad. Daar raakt ze bevriend met Kasia en Ewa. Haar nieuwe leven lijkt in niets meer op hoe het vroeger was: het wordt nu beheerst door gevoelens waartegen Marysia zich alleen met de grootste moeite kan verweren.

zoeken in:
avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
Over tienermeisjes, over vriendschap, ontluikende lesbische liefde en wreedheid. Prachtig beschreven, en een eind dat me nog lang is bijgebleven.

5,0
een van de weinige boeken die ik meerdere keren gelezen heb. een pareltje

avatar van psyche
4,0
psyche (crew)
mock turtle schreef:
een van de weinige boeken die ik meerdere keren gelezen heb. een pareltje


Ik heb het boek niet voor niets toegevoegd en als ik het vergelijk met mijn andere stemmen zou ik het nodig moeten herlezen. Dan zou mijn waardering mogelijk hòger zijn. Dit boek heeft 'destijds' een onmiskenbare indruk op me gemaakt. Met name na het slot was ik van de kaart ...

Gast
geplaatst: vandaag om 10:17 uur

geplaatst: vandaag om 10:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.