menu

Como Agua para Chocolate - Laura Esquivel (1989)

Alternatieve titel: Rode Rozen en Tortilla's

mijn stem
3,40 (21)
21 stemmen

Spaans
Streek/Familie

236 pagina's
Eerste druk: Planeta, Barcelona (Spanje)

Mexico, 1910. Door de familietraditie veroordeeld ongehuwd te blijven, kan Tita alleen met haar Pedro communiceren door de maaltijden die ze bereidt. Zo veroorzaken Tita's bittere tranen in de bruidstaart een catastrofe op Pedro's huwelijksfeest, en stort haar zuster zich na het eten van de gestoofde kwartels in de armen van een revolutionair.

zoeken in:
4,0
Een zeer interessant en amusant verhaal. Het geeft de gewoontes en tradities goed weer, zodat het inhoudelijk ook een zeer sterk verhaal is. Eerste keer dat ik iets van het magisch realisme te lezen krijg, maar zeker niet de laatste keer!

2,0
Vervelend boek - het libelle-gehalte is zeer hoog (in zinnetjes als "If Gertrudis only had known!"), het magisch realisme komt geforceerd en onlogisch over (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Honderd Jaar Eenzaamheid van Garcia Marquez) en het klinkt allemaal erg bekrompen (mede doordat het zich maar blijft afspelen op diezelfde ranch).

Verder vind ik het kookboek gedeelte en de hoofdstukken als maanden weinig toevoegen aan het geheel. Het voordeel van het boek is dan nog de vlotheid en het verhaal dat an sich niet heel slecht is (ontdaan van alle onnodige poespas - magisch realisme, kookboeken en libelle-gehalte).

3,0
Het boek is leuk om kennis van te nemen, want het brengt je in een geheel andere sfeer dan de 'normale' Hollandse. En het verhaal gaat terug in de tijd, naar het begin van de vorige eeuw, ook interessant. Maar mij overtuigde het magisch realisme in dit boek niet, evenmin als de kookrecepten. Ik ga ze tenminste niet uitproberen. Maar verder wel weer interessante historische liefdesgeschiedenissen.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:57 uur

geplaatst: vandaag om 18:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.