menu

Vroege Vogels: Vogels - Ivo de Wijs (1988)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Humoristisch / Natuur

108 pagina's
Eerste druk: Amber, Amsterdam (Nederland)

'Vroege Vogels: Vogels', geschreven door Ivo de Wijs, bevat vijftig natuurvriendelijke verzen met vederlichte humor en gevleugelde kolder. De gedichten gaan uitsluitend over vogels. Op alfabetische volgorde passeren de meest uiteenlopende vogelsoorten, zoals de boomklever, de goudplevier, de kluut, de hop en de grutto, maar ook de dodo en de westmediterrane pijlstormvogel. Van alk tot zwarte ooievaar.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Het is eigenlijk wel heel opvallend hoeveel tekstdichters vogelaars zijn: Hans Dorrestijn, Rob Chrispijn, en Ivo de Wijs zei ooit dat hij naar vogels had leren kijken door nota bene Jules de Corte. Maar goed.

Deze bundel bestaat uit louter kwatrijnen over vogels. In alfabetische volgorde passeren de meest uiteenlopende vogelsoorten de revue, zoals de plotomschrijving hierboven al luidt: van alk tot zwarte ooievaar.
Sommige puntdichten zijn wat melig, of misschien zijn ze dat allemaal wel, maar ik heb zeker regelmatig moeten lachen. De ene woordspeling of taalvondst naar de andere met somtijds virtuoze rijmen. De Wijs heeft genoeg in huis om een bundel lang interessant te kunnen blijven.
De illustraties van Kees van Scherpenzeel zijn niet slecht, maar ontstijgen niet het niveau van plaatjes in een biologieboek en voegen weinig tot niets toe aan de bundel. Wellicht dat ze hulp kunnen bieden aan mensen die de vogels willen leren (her)kennen.

In elk geval klopt de achterzijde van het boek wel: "natuurvriendelijke verzen met vederlichte humor en gevleugelde kolder".

Gast
geplaatst: vandaag om 17:24 uur

geplaatst: vandaag om 17:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.