menu

Nakanoene - Ivan Toergenjev (1860)

Alternatieve titels: Aan de Vooravond | Накануне

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Russisch
Sociaal

224 pagina's
Eerste druk: Roesski Vestnik (periodiek), Moskou (Rusland)

Het verhaal draait rond Jelena, een meisje van twintig met een hypochondrische moeder en een luie vader, die vroeger in het leger diende en een minnares heeft. Aan de vooravond van de Krimoorlog wordt Jelena aanbeden door twee mannen, de vrijgevochten beeldhouwer Sjoebin en de serieuze student Bersenjev. Dan ontmoet Jelena de revolutionaire Bulgaar Insarov, tevens vriend van Bersenjev. De twee worden op elkaar verliefd en trouwen in het geheim.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,5
Een beetje hetzelfde gevoel als bij Roedin. Een verhaal op het platteland waar alles voortkabbelt tot een vreemdeling langskomt. De sfeer is fijn, het verhaal leest lekker weg en hoewel de personages soms iets te theatraal zijn (vrouwen zijn vaak hysterisch) is de psychologie heel aardig. Maar dan aan het eind in het laatste hoofdstuk gaan weer jaren voorbij waarbij ik ook het idee kreeg dat Toergenjev niet echt wist hoe hij zo'n verhaal moest stoppen en dan zo'n trucje toepast. 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:35 uur

geplaatst: vandaag om 22:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.