menu

The Running Man - Richard Bachman (1982)

Alternatieve titel: Vlucht naar de Top

mijn stem
3,51 (89)
89 stemmen

Engels
Thriller / Sciencefiction

336 pagina's
Eerste druk: New American Library, New York (Verenigde Staten)

In ''Vlucht naar de Top'' geeft Stephen King door de ogen van een burger die ook maar gewoon zijn best probeert te doen, een cynische blik op de samenleving in de nabije toekomst. Op jacht naar hoge kijkcijfers worden er steeds extremere televisiespelletjes bedacht. Kandidaten genoeg:de werkloosheid is hoog en uitkeringen zijn er niet. Ben Richards, achtentwintig jaar, is de wanhoop nabij. Zijn dochtertje is ziek en geld om medicijnen te kopen is er niet. Ben schrijft zich in als kandidaat voor Vlucht naar de Top. Hoofdprijs: één miljard dollar. Het spel: een jacht op leven en dood...

zoeken in:
avatar van JJ_D
Spannend thrillertje, maar niet bijzonder goed geschreven. Engelse titel en kaft verraden ook minder van het verhaal.
2,75*

4,0
Richard Bachman is trouwens een pseudoniem voor Stephen King. Misschien is dat in de toekomst nog een functie die moet toegevoegd worden aan boekmeter?

avatar van JJ_D
RemyBl schreef:
Richard Bachman is trouwens een pseudoniem voor Stephen King. Misschien is dat in de toekomst nog een functie die moet toegevoegd worden aan boekmeter?


Had ik ook toegevoegd op die manier, maar men verkiest voorlopig nog de pseudoniemen.

King zag de verkoop van dit boek trouwens met meer dan 1000% toenemen toen bekend werd dat Bachman King was.

2,5
Het verhaal is enorm onwaarschijnlijk (wat niet erg is bij het genre science fiction) maar het verhaal wordt wat mij betreft te serieus gebracht. Wellicht kritische bedoeld op de maatschappij, maar dat komt niet uit de verf.
Doordat het verhaal vrij kort is en wel amusant geschreven lees je het zo uit.

avatar van BoordAppel
4,0
Wat is er zo onwaarschijnlijk aan? De reality tv ontwikkeling heeft King in ieder geval goed voorspeld.

2,5
Korte reactie gezien internetkosten hier (Australie).

Ik vind het onwaarschijnlijk dat er een tv programma is waarin mensen worden opgejaagd en vermoord. Nogmaals, dat het onwaarschijnlijk is (naar mijn mening) is niet storend, maar King berengt het zo serieus! Het einde vind ik dan ook mislukt.
De film is overigens bijna het tegenovergestelde.

avatar van BoordAppel
4,0
Zo vergezocht vind ik het nu ook weer niet. Dat soort entertainment is al zo oud als de weg naar Rome, waarom zou het niet nog eens terugkomen? En natuurlijk brengt King het serieus, je moet wel in je eigen gecreeërde wereld geloven.

3,5
Spannend boek over een toekomst waarin mensen steeds hebzuchtiger worden. Het verhaal zelf is ook goed gevonden en beangstigend! Einde is weeral zwaar, zoals bij vele Stephen King boeken, en gaat heel snel! 3.5*

avatar van s0njaa
2,0
Ik heb niet genoten van dit boek. Ik vind het nogal ongeloofwaardig. En dat heb ik nog niet eerder gehad bij een boek van King

avatar van starbright boy
3,0
Die Richard Bachman-boeken behoren tot de weinige Stephen King Boeken waar ik doorheen kwam. Onevenwichtig, maar best boeiend.

2,5
Zeer makkelijk verteerbaar tussendoortje. Vermakelijk, en het had precies de juiste lengte. Bij een langer verhaal als dit, had ik mijn aandacht zeker verloren 2.5*

3,5
Van de vier verhalen die hij onder zijn pseudoniem Bachman heeft geschreven vond ik dit de beste. Sowieso vind ik King een stuk beter als hij niet onder zijn eigen naam schrijft, maar deze was echt erg sterk. Inderdaad heel anders dan de film wat meer een (redelijk vermakelijke) parodie is op alle films van Arnold Schwarzenegger. Maar dit verhaal is echt spannend en dramatisch. Ongeloofwaardig voelde het voor mij zeker niet omdat ik er tot het einde echt in zat.

avatar van Dr Channard
2,5
Het begon sterk, maar het spel zelf vond ik zeer saai. Naar het einde toe werd het sterker, maar het einde zelf was alweer erover.

3* voor dit Bachman boek

avatar van Slainte_Mhath
4,0
Het boek begint sterk en zuigt je gelijk in het verhaal, maar het einde met de kaping van het vliegtuig vind ik toch wat te vergezocht.

Origineel en spannend verhaal.

avatar van Dee-e
4,0
Net uitgelezen, ik kon ook echt niet meer stoppen, Vlucht naar de top van Stephen King. Heerlijk verhaal van King dat echt enorm veel vaart had. Door de vaart kwam ik er ook goed in en ik heb dan ook echt genoten. Het einde vond ik vrij slap, dat heb ik bij meer recensies gelezen, maar toch pakte een gedeelte van het einde me, vooral dat Cathy en Sheila dood waren. Ik kon me zo maar voorstellen dat het voor Richards geen zin meer had om verder te leven. Weer een topper van King, tot nu toe vind ik alles dat ik van hem gelezen heb erg goed! Hopelijk blijft dat zo doorgaan!

BeanDirection
Op 1 of andere manier houdt het boek je aandacht, maar het verhaal is niet schokkend of interessant genoeg. Misschien wel persoonlijk, maar van Richards' laatste daden in het verhaal snapte ik werkelijk niks. Moeilijk einde, terwijl het beter had gekund.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:30 uur

geplaatst: vandaag om 05:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.