menu

Tintenherz - Cornelia Funke (2003)

Alternatieve titels: Hart van Inkt | Inkheart

mijn stem
3,97 (30)
30 stemmen

Duits
Jeugdboek
Fantasy

495 pagina's
Eerste druk: Dressler, Hamburg (Duitsland)

Meggie is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier is verdwenen. Op een nacht klopt er een vreemde figuur bij ze aan. Hij komt ze waarschuwen voor een nietsontziende schurk die achter Mo aan zit, en achter een bijzonder boek dat Mo in handen heeft: Hart van inkt. Meggie heeft dat boek nog nooit gezien. Nu moet Mo zijn dochter wel zijn grote geheim vertellen, en haar uitleggen waarom hij nooit meer wil voorlezen. Mo is in levensgevaar! Ze slaan op de vlucht, en dat is het begin van een uitzonderlijk avontuur.

zoeken in:
MeneerJan
Een geweldig boek! Ik kan me goed inleven in de personages, vooral Meggie. Dit soort boeken lees je gewoon in 1 adem uit, ik kon er niet vanaf blijven...

* 5,0

avatar van xSarah
4,5
Ik vond het in het begin een wat raar verhaal en had even tijd nodig om er echt helemaal in te geraken, maar eens je begonnen bent... Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en het heeft me echt kunnen bekoren. Een aanrader!
4.5*

avatar van Lys
4,5
Lys
xSarah schreef:
Ik vond het in het begin een wat raar verhaal en had even tijd nodig om er echt helemaal in te geraken, maar eens je begonnen bent... Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en het heeft me echt kunnen bekoren. Een aanrader!
4.5*


In tegenstelling tot xSarah had ik geen moeite om "in" het verhaal te komen. Voor de rest ben ik het voor 100% met haar eens.
Deel 2 is nog beter, xSarah? Ik ben benieuwd; het boek ligt al naast mijn bed.

avatar van xSarah
4,5
Lys schreef:

Deel 2 is nog beter, xSarah? Ik ben benieuwd; het boek ligt al naast mijn bed.


Veel leesplezier

avatar van Psychocandy
3,0
De omschrijving 'jeugdboek' klopt erg goed. Ik hou nog steeds van sprookjes en kinderboeken, maar dit boek is mij nog net effe te braaf. Zoals in de eerste delen van Harry Potter, maar die boeken werden telkens een stukje volwassener, ik hoop dat dat met deze serie ook het geval is. Zodra ik de vervolgen op Tintenherz tegenkom zal ik ze meenemen, maar de drang om eraan te beginnen is nog niet erg groot.

Ik heb me wel met dit boek vermaakt. Je gaat ondanks het feit dat het op een jonger publiek gericht is wel meeleven met de personages. Wat het verhaal ook goed helpt is dat je het bekijkt vanuit de pure onschuld die Meggie heet. Die eigenlijk in zekere zin razendsnel volwassen moet worden om alles wat haar overkomt aan te kunnen. Ook ben ik blij dat niet álle registers worden opengetrokken en dat er een overvloed aan fictieve karakters uit andere boeken wordt opengetrokken. Ze komen wel voor, maar toch met mate.

De schrijfstijl is ook erg aangenaam, soms bijna poëtisch, hoewel op een heel andere manier dan de stijl van bijvoorbeeld Mervyn Peake. Funke's manier van schrijven is wat gemakkelijker te lezen dan dat. Net als Peake maakt ze gebruik van treffende en mooie metaforen/vergelijkingen. Toch vind ik dat het verhaal wel wat gerekt wordt. Ik krijg het gevoel dat het boek wel honderd pagina's korter had gekund.

Erg leuk en vermakelijk en een fantastisch kinderboek, maar het weet me, ondanks de hoofd-doelgroep, niet zo aan me te binden als de verhalen over ons aller favoriete tovenaarsleerlingetje.

avatar van staralfur
Ik heb de film gezien (die ik érg leuk vind) en wist eigenlijk niet dat er een boekenreeks van was totdat ik de trilogie voor een bodemprijsje in de winkel zag liggen. Ik ben erg benieuwd, als ik m'n Marquez uit heb begin ik aan deze.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:48 uur

geplaatst: vandaag om 02:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.