menu

The Blank Wall - Elisabeth Sanxay Holding (1947)

Alternatieve titels: De Blinde Muur | De Onschuldige Moordenaar

mijn stem
geen stemmen

Engels
Detective / Thriller

186 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

In een eenvoudig Amerikaans gezin is de vader al twee jaar in dienst in de Pacific en zijn lieve vrouw en moeder, Lucia, die thuis gebleven is, heeft last van een minderwaardigheidsgevoel. Er is een dochter die de wereld om haar heen te bekrompen vindt en de vijftienjarige stoere zoon is de beschermer van zijn moeder geworden. De dochter is er de aanleiding voor dat de moeder te maken krijgt met dood en chantage en zo de steun van haar huishoudster goed kan gebruiken. Want Lucia komt steeds meer onder verdenking van de politie te staan.

zoeken in:
Boek is twee maal verfilmd; de laatste keer in 2001 met Tilda Swinton in de hoofdrol.

Interessant hoe in de tijd zaken zich wijzigen. Het boek en de eerste film, uit 1949, spreken nog over de moord op de vriend van de dochter. De film uit 2001 heeft het (al) over de moord op de gay-vriend van de zoon.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:53 uur

geplaatst: vandaag om 13:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.