menu

Scheuren in het Asfalt - Bert Hiddema (1985)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal / Historisch

176 pagina's
Eerste druk: Veen, Utrecht (Nederland)

Aan het einde van de jaren vijftig, begin jaren zestig werden de kinderhoofdjes in de straten geleidelijk aan vervangen door asfalt. Toen wist men nog hoe het hoorde en men werkte aan de opbouw van Nederland. Maar een gedeelte van de jongeren geloofde niet meer in autoriteit. Zij verzamelden zich op het Leidseplein en gingen experimenteren met kleding, seks en drugs. Het boek bestaat uit een aantal anekdotes met steeds wisselende hoofdpersonen uit de sfeer van de nozems, (Dijkers en Pleiners). Een van de verhalen vertelt dat seks toen nog een duistere zaak was waarbij de afloop van de daad niet altijd gelukkig verliep.

zoeken in:
2,5
Sommige stukjes zijn aardig om te lezen, om kennis te nemen van hoe het toen was of voor 'bringing back memories'. Het hele boek heeft wat mij betreft echter de tand des tijds niet kunnen doorstaan, ook door de grote hoeveelheid Jazz-weetjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:00 uur

geplaatst: vandaag om 19:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.