menu

The Great Hunt - Robert Jordan (1990)

Alternatieve titels: De Grote Jacht | The Wheel of Time #2 | Het Rad des Tijds Boek 2

mijn stem
3,70 (42)
42 stemmen

Engels
Fantasy

600 pagina's
Eerste druk: Tor Books, New York (Verenigde Staten)

De Hoorn van Valere is een legendarisch artefact dat naar verluidt de helden van weleer kan oproepen. Om die reden wordt elke honderd jaar de Grote Jacht op de hoorn aangekondigd. Elke nieuwe jacht leidt onveranderlijk tot nieuwe avonturen die door de barden worden bezongen. Maar dit keer verloopt alles anders. De hoorn is gevonden en dat feit zorgt voor veel onrust, want de hoorn verkeert nu in handen van het Kwaad.

zoeken in:
Gajarigon
Het tweede deel van Het Rad des Tijds (of The Wheel of Time) breidt mooi voort op het eerste, ietwat voorspelbaar wel. Goede spanningsboog in dit - voor deze reeks - korte boek.

avatar van Donkerwoud
3,5
Ik vond het persoonlijk wel mooi dat er een wat duister tintje aan de verhaallijn wordt toegevoegd. Niet iedereen is te vertrouwen, de Darkfriends zijn overal. Het gaf mij heel erg het gevoel dat J.K. Rowling haar idee voor het universum van Harry Potter gejat heeft van deze serie.

avatar van Dawn
3,5
Donkerwoud schreef:
Het gaf mij heel erg het gevoel dat J.K. Rowling haar idee voor het universum van Harry Potter gejat heeft van deze serie.


Ik had het zelfde gevoel. Het lijkt veel op elkaar, en toch zo anders.

Ik heb weer genoten van dit boek en ben inmiddels alweer begonnen aan het derde boek.

avatar van Grovonion2
3,0
Bwoah, er zijn toch meer verschillen dan gelijkenissen, bovendien zijn de karakters in de verhalen van Jordan oerdom, niet dat Potter ook wat naief kan zijn.

avatar van Dawn
3,5
Grovonion2 schreef:
Bwoah, er zijn toch meer verschillen dan gelijkenissen, bovendien zijn de karakters in de verhalen van Jordan oerdom, niet dat Potter ook wat naief kan zijn.


Ik vind ook dat het in veel opzichten niet op elkaar lijkt ondanks de gelijkenissen hier en daar, maar toch moest ik halve wege aan Harry Potter denken.

De karakters vind ik niets met dom te maken hebben. Ze zijn onzeker en hebben totaal geen vertrouwen in de Aes Sedai en ze maken wat mee in de afgelopen 2 boeken. Nee hoor, ik kan hier heel goed inkomen.

avatar van Grovonion2
3,0
Verschil in mening moet er zijn, ik moet ook zeggen dat het al heel lang geleden is dat ik de Jordan boeken (toch de eerste paar) gelezen heb. Ik herninner me alleen dat de dames die naar de grote stad trokken flaters begingen die me de haren te berge deden rijzen.

avatar van Donkerwoud
3,5
De karakters zijn zeker totaal verschillend aan die van Harry Potter. Het gaat mij meer om dingen als een academie met verschillende facties (hier de verschillende Aes Sedai, in HP de type school) die geconfronteerd wordt met een duistere macht. Ook hier is het een onbespreekbaar kwaad dat zich nestelt in de bestaande partijen en een splitsing veroorzaakt tussen de hoofdrolspelers.

avatar van CorvisChristi
3,5
Na het hoge en sterke tempo van het eerste deel, gaat The Great Hunt direct verder waar het eerste deel eindigt.
Hoewel ik er pas net weer opnieuw in begonnen ben, moet gezegd dat het tot nu toe erg fijn wegleest. Wel is al binnen 100 pagina's duidelijk dat de diverse verhaallijnen zich al snel beginnen te ontvouwen en tevens worden er vrij snel wat nieuwe (en bekende ) karakters ge(her)introduceerd.
Echter is het de spanning die Robert Jordan op een levendige manier opvoert die er voor zorgt dat je meteen bij de eerste pagina's meteen weer gegrepen wordt door het verhaal.
Ik kom hier nog op terug zodra ik 'm uit heb...

avatar van CorvisChristi
3,5
Alhoewel niet zo spannend als The Eye of the World, is ook The Great Hunt een uiterst genietbaar boek, waarmee het verhaal zich verder uitbreidt door o.a. het introduceren van nieuwe en bij vlagen ijzersterke personages, het zich verder uitsplitsen van de verhaallijnen en ook de wereld waarin het zich allemaal afspeelt komt nog meer tot leven.
De dreiging van het kwaad lijkt hier bijna van alle kanten te komen en ook uit onverwachte hoek, getuige het personage van de mysterieuze Selene die haar eigen manieren heeft om Rhand, het hoofpersonage, naar zich toe te trekken.
Ook andere belangrijke personages krijgen het zwaar te verduren; het verraad van Liandrin Sedai die hiermee bewijst dat er onder de Aes Sedai een groep bestaat die de duistere dient en die ervoor zorgt dat Nynaeve, Egwene en Elayne in handen van de levensgevaarlijke Seanchanen terecht komen, Mart die meer en meer verteerd wordt door de dolk die hij uit de door het kwaad bezoedelde stad Shadar Logoth heeft meegesmokkeld en Rhand die het wederom moet opnemen tegen Ba' Alzamon.

Al met al een geslaagd boek, alhoewel er bij vlagen (vooral in het midden), wat saaiere passages de revue passeren, ondanks dat ze relatief vlot weglezen en uiteindelijk de vaart er toch goed in houdt in voor de rest een prettig vervolg op het eerste deel van deze uiterst omvangrijke serie.
Op naar deel drie !

Gast
geplaatst: vandaag om 00:56 uur

geplaatst: vandaag om 00:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.