menu

Drs. Mallebrootje en het Jonge Ding uit de Achterban - Remco Campert (2003)

Alternatieve titel: De Lijst Mallebrootje

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Humoristisch

168 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Het Tweede-Kamerlid uit Elst, Drs. Mallebrootje, dook in februari 1996 op in de columns van Remco Campert in de Volkskrant. In de loop der tijd ging hij zich steeds meer profileren. Hij bleek een vrouw en 'twee bliksemse boys' te hebben, vegetariër, verkeers- en pluimveedeskundige te zijn, vaak in zijn pied-à-terre op de Haagse Denneweg te verblijven en uitvinder en ontwerper te zijn van o.a. de duwfiets, de inburgeringscursus voor Siamese poezen, de accu voor glimwormen, een afwerkplek voor konijnen en een closetrol voor kleinvee. Zijn taalgebruik is bij vele kamerleden terug te horen. In januari 1997 verschijnt het 'jonge ding uit de achterban' in zijn leven en wordt zijn onmisbare assistente. Vanaf dat moment verneemt de lezer niets meer over vrouw en kinderen van de volksvertegenwoordiger...

zoeken in:
avatar van gert_r
3,0
Ook deze kar wilde hij graag trekken, maar zoals te verwachten viel van deze wollige politicus uit Elst ('tevens bedenker van een recept voor ontbijtgelei van speklappen'), is er de nodige onduidelijkheid over de titel:
Voorkant: De lijst Mallebrootje;
Rug: De lijst Mallebrootje;
Franse titelpagina: Drs. Mallebrootje;
Titelpagina: Drs. Mallebrootje en het jonge ding uit de achterban.
Literatuurplein en DBNL houden de laatste titel aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:48 uur

geplaatst: vandaag om 15:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.