menu

Alles op de Fiets - Rutger Kopland (1969)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

43 pagina's
Eerste druk: van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

Kopland is geïnteresseerd in "de oude beschimmelde dingen", waar hij "duizenden gedichten" over zou kunnen schrijven. Het verdwijnen van idyllische plekjes, het ouder worden, gedachten rond dood en gestorvenen spelen een hoofdrol. Soms echter is er meer sprake van nuchterheid. Dan breekt ook een meer cynische kijk op menselijke gedragingen door.

zoeken in:
avatar van misterfool
Poëzie is nog niet geheel mijn ding, maar desalniettemin las ik deze bundel met plezier uit. Hoewel Jonge Sla tegenwoordig in het belachelijke wordt getrokken, is het een van de weinige gedichten, van die ik moest lezen op de middelbare school, die mij is bijgebleven. Het is overigens verre van het enige gedicht dat memorabel is. Een ietwat vervallen, regenachtige sfeer lijkt een aangename constante van Alles op de fiets. De connectie tussen mens en natuur is bovendien een thema dat mij steeds vaker intrigeert en dat ook hier veelvuldig aanwezig is.

avatar van Donkerwoud
Dit moet zo ongeveer de meest Hollandse titel ooit zijn...haha.

avatar van misterfool
In veel andere landen is de fiets eerder sportapparatuur dan een vervoersmiddel, inderdaad.

...stilte...
Een advies hoe poëzie te lezen. Een gedichtenbundel lees je niet uit, maar je leest er zo nu en dan weer eens in...en je blijft er nieuwe dingen in ontdekken.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:29 uur

geplaatst: vandaag om 00:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.