menu

Het Valse Seizoen - Christiaan Weijts (2016)

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Psychologisch

512 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

De verwikkelingen in een geheimzinnige zomerklas van conservatoriumstudenten eindigen plotseling in een drama, dat jaren later nog sporen nalaat. De charismatische leider, destijds een gevierd componist, rijdt intussen rond als taxichauffeur. En een van de violisten worstelt met een mysterieuze aandoening. In de metrogangen van Parijs raakt hij in de ban van een altvioliste, die zijn muzikale loopbaan een andere wending geeft, zeker wanneer ze samen auditie gaan doen om te spelen aan boord van een replica van de Titanic, die langs de kusten van een verward Europa reist.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
Wow. Gave cover!


4,5
De naam van Christiaan Weijts zag ik vaker voorbijkomen in columns, en de inhoud beviel me wel, dus nu een boek van hem uit de bibliotheek gehaald. Zeer boeiend werk, met prettige complicaties en spannende wendingen, originele vondsten en treffende beschrijvingen. Het enige minpunt is dat Weijts bij monde van zijn hoofdpersonen zichzelf een vrijbrief geeft te uitgebreid zijn persoonlijke mening te ventileren aangaande de misstanden in de wereld.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:04 uur

geplaatst: vandaag om 16:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.