menu

Misha: A Mémoire of the Holocaust Years - Misha Defonseca (1997)

Alternatieve titels: Misha: Een Bijzonder Verhaal uit de Tweede Wereldoorlog | Misha: Een Zevenjarig Meisje Gaat op Zoek naar Haar Ouders | Surviving with Wolves: The Most Extraordinary Story of World War II | Survivre avec les Loups

mijn stem
3,05 (11)
11 stemmen

Engels
Autobiografische Roman / Oorlog

247 pagina's
Eerste druk: Mount Ivy, Boston (Verenigde Staten)

Misha is pas zeven wanneer haar ouders naar Auschwitz worden gedeporteerd. Niemand wil vertellen waar haar vader en moeder gebleven zijn. Op een dag vertrekt Misha richting het oosten, met een kompas, een mes en wat brood, in de hoop haar ouders terug te vinden. Ze loopt helemaal alleen door de bossen, dwars door België, Duitsland en Polen. Het wordt een barre tocht die vier jaar duurt en meer dan vijfduizend kilometer lang is...

zoeken in:
avatar van Christine
4,5
Wat een indrukwekkend boek!

Ik vond het heel moeilijk om door het eerste hoofdstuk te komen. Maar toen ik dat eenmaal gehad had, kon ik gewoon niet meer stoppen. Misha schrijft goed en haar verhaal is gewoon bijzonder. Je leeft gewoon met het kleine meisje mee, en bent steeds benieuwd naar wat ze verder mee gaat maken.

4,5*

hinie
Ik dacht eerst dat dit waargebeurd was. Maar dat blijkt (gelukkig) niet zo te zijn. Vond het een meeslepend boek en heb het in 1 ruk uitgelezen.

avatar van LZA
0,5
LZA
Dat heeft ze dus zelf de wereld in geholpen ja.

Een leugen gebruiken als middel om je boek te promoten stinkt natuurlijk sowieso.
Hierdoor heeft ze ook het revisionistisch / negationistisch wereldje in de kaart gespeeld. Lekker handig .

Heb het boek jaren geleden gelezen en wist toen de tijd nog niet veel af van de Tweede Wereldoorlog. Nu is dat anders, en m.b.v. wat kennis kun je scheve jaartallen en andere onzin herkennen.

Ondanks dit euvel was het boek best goed leesbaar en bij vlagen spannend, maar het feit dat ik voorgelogen ben door de schrijfster weegt zwaar mee in mijn oordeel.

2*

avatar van prikadel
3,0
Super mooi geschreven boek! Erg fijne schrijfstijl! Had verwacht dat het boek werkelijk waar alleen over wolven ging, maar dat is gelukkig niet zo, je krijgt ook veel mee over de oorlog etc.

Alleen....... Beeeetje jammer dat het niet waar gebeurd is, terwijl het wel als waargebeurd wordt verkocht! Dit gaat echter dikke punt van mijn beoordeling af. Je beleefd het verhaal dan toch anders dan wanneer het wel echt gebeurd zou zijn.

avatar van centurion81
0,5
Goed boek maar WALGELIJKE truc om te zeggen dat dit waargebeurd is om de sales te boosten. Dat doe je niet, zeker niet met dit soort onderwerpen.

Door elk gebrek aan moreel besef slechts 0,5*

...En mw. Defonseca mag 16,4 miljoen dollar terugbetalen aan haar uitgever wegens fraude, aldus NRC.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:04 uur

geplaatst: vandaag om 18:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.