menu

Selma: Aan Hitler Ontsnapt, Gevangene van Mao - Carolijn Visser (2016)

mijn stem
3,94 (8)
8 stemmen

Nederlands
Waargebeurd

224 pagina's
Eerste druk: Atlas/Contact, Amsterdam (Nederland)

De joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in het China van Mao. Chang was vooraanstaand lid van de Partij en leidde het Psychologisch Instituut, toch bleven Selma en haar kinderen buitenstaanders. Tijdens de Culturele Revolutie werd Chang uit zijn functie gezet en door zijn collega's aangevallen. Selma, lerares aan de Tweede-talenschool, werd uiteindelijk samen met hem gearresteerd. De Culturele Revolutie betekende de ondergang van het hele gezin.

zoeken in:

avatar van liv2
Uitzending DWDD: Boek van de maand september.

KLIK

4,0
Kreeg dit boek van dochter cadeau voor mijn verjaardag. Las het boek in één ruk uit. Wat zo mooi begon tussen Selma en haar Chinese liefde Chang eindigde in diepe treurnis. Het boek geeft een goed beeld van de Culturele Revolutie van Mao. Complimenten aan het adres van Carolijn Visser, zij heeft nu een mooi geschreven biografie op haar naam staan.

avatar van liv2
Winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs , de prijs voor het beste historische boek van 2017.

avatar van Lalage
4,0
Carolijn Visser houdt de vaart erin. Ze vertelt veel feiten en gebeurtenissen, maar het geeft me kippenvel en ik blijf steeds geboeid lezen. Het is precies goed en het doet recht aan die slimme, dappere jonge vrouw met talenknobbel, die in zo’n ver vreemd land ging wonen.

Selma – Carolijn Visser | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 22:17 uur

geplaatst: vandaag om 22:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.