menu

De Fouten - Herman Brusselmans (2016)

mijn stem
3,33 (9)
9 stemmen

Nederlands
Humoristisch

224 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Een neerlandicus, Johannes Huyghe, staat op het punt om de biografie HB, de jonge jaren te publiceren bij uitgeverij Parenthèse. Hierin probeert hij een beeld te schetsen van Herman Brusselmans als jongetje en opgroeiende puber. De oudere Brusselmans, die van nu, krijgt voortijdig de biografie in handen, leest ze, en merkt dat er heel wat fouten in staan. Wie anders dan hij mag in staat worden geacht om deze fouten te corrigeren? Brusselmans besluit dan ook om de fouten op een rijtje te zetten en ze te vervangen door wat juist is of juist had kunnen zijn. Tussendoor worstelt hij met de aanwezigheid, of eerder de afwezigheid, van drie vrouwen in z'n leven: Phoebe, Mona en Alathea.

zoeken in:
avatar van mindscapes
"Bruselmans" bewust met één S op de kaft? Leuke knipoog naar de boektitel, maar je moet het toch maar durven...

avatar van Donkerwoud
Naamsbekendheid doet een hoop. Als de man zijn nieuwste hit op een wc-rol afdrukt, dan komt hij er nog mee weg. Daar kun je als debutant alleen van dromen.

avatar van liv2
mindscapes schreef:
"Bruselmans" bewust met één S op de kaft? Leuke knipoog naar de boektitel, maar je moet het toch maar durven...


dit had ik dus zelfs niet opgemerkt, alhoewel ik hem wel heb toegevoegd....

avatar van Donkerwoud
Begrijpelijke fout hoor. Zag 't ook niet.



4,0
Ik vond het zeker een goed boek, beter dan watervrees bv.
Was eigenlijk niet echt onder de indruk de eerste pagina's maar na enkele bladzijden kwam het beter.

Als fan van Brusselmans, lees en koop ik wel al zijn uitgaven.

avatar van Bacon
1,5
M'n allereerste Brusselmans. Z'n schrijfstijl/taalgebruik ligt me wel, en ergens doet het me aan mezelf denken. Als ik vroeger onder invloed van een paar biertjes een opstel voor school moest schrijven, dan sprong ik ook van de hak op de tak en knalde de grootste onzin op papier. De meest rare dingen passeerden de revue en soms was het zelfs beschamend om terug te lezen.

De fouten is leuk voor een bladzijde of 10, maar daarna begon het wat te vervelen. Er zit niet echt een verhaal in, en ik had de drang niet om door te blijven lezen. Zou er dagelijks een stukje uit De fouten in een krant of magazine staan, dan zou ik het met plezier lezen. Maar in boekvorm bedank ik voor deze onzin.

JoeCabot
Brusselmans bewijst opnieuw dat hij een zeer begaafd fantast is. Het levert een geinig boekje op vol absurde strapatsen, al schrijft de auteur ditmaal ook enkele oprechte zielenroerselen neer.

Zoals wel vaker merk je wel dat Brusselmans tegen de klok werkt. Niet elke passage is even gevat, af en toe vond ik het ook wat flauwtjes. Maar goed, overall heb ik me prima vermaakt. 3,5*

avatar van Jason82
3,5
Opnieuw een heerlijke Brusselmans, ik blijf periodiek genieten van zijn humor. Dit keer komt er een biografie uit over de schrijver en Brusselmans gruwelt van alle fouten daarin. Genoeg zelfs om een heel boek te wijden aan het herstellen daarvan. Dat leverde keer op keer weer een grote glimlach op mijn gezicht op. Het was weer gortdroog allemaal. Tussen de flauwe grappen door, geeft Brusselmans wel een inkijkje in zijn oprechte gevoelens en gedachten.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:22 uur

geplaatst: vandaag om 17:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.