menu

Chien Blanc - Romain Gary (1970)

Alternatieve titel: Blanke Hond

mijn stem
geen stemmen

Frans
Autobiografische Roman / Politiek

253 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

Het verhaal speelt zich af in 1968, afwisselend in Frankrijk en in Hollywood, in het jaar van de moord op Martin Luther King. Batka, een grote Duitse herder, sluipt in Hollywood binnen in het huis van de auteur en zijn vrouw, de beroemde actrice Jean Seberg. Zij voelt zich zeer verbonden met de Zwarte Amerikanen die strijden voor gelijke burgerrechten en neemt deel aan bijeenkomsten en doet een groot aantal donaties. Tot ontsteltenis van zijn nieuwe meesters, blijkt Batka een “witte hond” te zijn, een speciaal getrainde hond in de Zuidelijke Staten om Zwarten aan te vallen. Gary kan hier niet mee leven en besluit de hond opnieuw af te laten richten met de hulp van een zwarte werknemer van een zoölogisch park gespecialiseerd in de winning van slangengif.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
Iemand enig idee of deze cult-klassieker raakvlakken heeft met dit werk? White Dog (1982)

Ja, zie Imbd:
Director: Samuel Fuller
Writers: Romain Gary (story), Samuel Fuller (screenplay) | 1 more credit »
Stars: Kristy McNichol, Christa Lang, Vernon Weddle | See full cast & crew »
Ik ga vragen om een link vanuit boekmeter.

avatar van Donkerwoud
Had inderdaad ook de wikipedia gelezen. Begrijp inmiddels dat er ook fikse verschillen zijn tussen de twee werken. Wel benieuwd, want die film was wel behoorlijk provocatief.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:14 uur

geplaatst: vandaag om 06:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.