menu

The Tsar of Love and Techno - Anthony Marra (2015)

Alternatieve titel: De Tsaar van Liefde en Techno

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Engels
Sociaal

336 pagina's
Eerste druk: Hogarth, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de jaren dertig krijgt een mislukte kunstenaar in de Sovjet-Unie het bevel om politieke dissidenten te verwijderen uit officiële foto's en kunstwerken, te beginnen met zijn eigen, in ongenade gevallen broer. Wanneer er een betoverende afbeelding van een datsja op zijn bureau belandt, begint de kunstenaar portretten van zijn broer toe te voegen aan de illustraties die hij hoort te censureren. Dit subversieve besluit echoot door in de daaropvolgende decennia en brengt de verhalen samen van een legendarische ballerina en haar kleindochter, een blinde kunstrestaurator, een gepensioneerde gangster, een weduwnaar die zijn vrouw voor het laatst zag in die datsja en een soldaat die gevangenzit in een put, met als enige bezit een cassettebandje dat een laatste boodschap van zijn familie bevat.

zoeken in:

3,0
moa
Het openingsverhaal alleen al maakt het meer dan de moeite waard dit boek te lezen; ik moet wel zeggen dat ik, wat volgde op het eerste verhaal, net iets minder vond. Soms had ik de indruk dat de schrijver iets te veel wou bewijzen hoe goed hij wel kon schrijven, en daardoor net het evenwicht verloor.

4,0
Fantastisch boek over een desolaat Rusland van 1930 tot 2010. Ogenschijnlijk losse verhalen, die op een knappe manier toch allemaal in elkaar grijpen. Slecht een minpuntje, de (jonge) schrijver verliest zich af en toe in teveel, te vergezochte en te ver doorgevoerde vergelijkingen. Maar misschien vindt een andere lezer die juist grappig.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:19 uur

geplaatst: vandaag om 10:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.