menu

Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran - Eric-Emmanuel Schmitt (2001)

Alternatieve titel: Meneer Ibrahim en de Bloemen van de Koran

mijn stem
3,38 (26)
26 stemmen

Frans
Sociaal

85 pagina's
Eerste druk: Albin Michel, Parijs (Frankrijk)

Momo is een joodse jongen van twaalf jaar die opgroeit in het Parijs van de jaren vijftig. Hij woont bij zijn depressieve vader, zijn moeder heeft hij nooit gekend. Worstelend met het volwassen worden, vindt Momo een klankbord in de oude meneer Ibrahim, een Arabier die een kruidenierswinkeltje heeft. Samen bedenken ze originele oplossingen voor de problemen waarmee Momo te maken heeft, en bouwen ze een hechte band op.

zoeken in:
3,0
Schattig verhaaltje, maar niet meer dan dat. Beetje voorspelbaar ook.

avatar van stefan dias
4,0
Mooi pareltje dat me toch wist te verrassen. Vooral de lakonieke stijl van de verteller zijn heel verrassend en onttrekken het allemaal aan al te veel meligheid.
Prachtige openingszin trouwens die meteen met de deur in huis valt.

avatar van Donkerwoud
2,5
Sympathiek fabeltje over een joods jongetje dat spirituele, levensbeschouwelijke en praktische steun vindt bij een islamitische kruidenier. Schmitt doet wat Coelho bijvoorbeeld ook doet: de grote wereldreligies gebruiken als een grabbelton om er elementen uit te vissen die binnen een zelfhulpboekenlogica passen van zelfontdekking en persoonlijke groei. Ik hoopte oprecht iets te leren over het soefisme, maar het voorspelbare verhaaltje is meer sentimentele feelgood dan iets anders.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:51 uur

geplaatst: vandaag om 19:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.