menu

Walg: A Novel of Australia - B. Wongar (1983)

Alternatieve titel: Walg, Verhaal van een Aboriginal Vrouw

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Engels
Psychologisch / Sociaal

213 pagina's
Eerste druk: Dodd, Mead and Co., New York (Verenigde Staten)

Als het meisje Djumala haar vrijheid terugkrijgt wil ze terug naar haar walg, de moederschoot.Ze was verstrikt geraakt in de plannen van de blanke bevolking van Australië om het hele land te ontwikkelen en controleren. Ofschoon ze niet ingewijd is in de stamtradities voelt ze de drang om het voortbestaan van haar volk veilig te stellen. Zo begint ze aan een lange, barre tocht door de woestijn op zoek naar het land van haar voorouders.

zoeken in:
1,5
De schrijver is anthropoloog. Na zijn komst in Autralie trouwde hij een aboriginal vrouw en kreeg twee kinderen bij haar. Walg is het eerste deel van de Nuclear Trilogy-serie.

1,5
Het gebeurt me niet vaak dat ik een eenmaal begonnen boek niet uitlees. In dit geval vond ik het echter na 130 pg's genoeg.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:04 uur

geplaatst: vandaag om 13:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.