menu

38 ½: 1 Man en 2 Minnaars - Xenia Kasper (2007)

mijn stem
3,00 (5)
5 stemmen

Nederlands
Thriller / Romantiek

269 pagina's
Eerste druk: Truth & Dare, Amsterdam (Nederland)

De zussen Andrea en Susa naderen de veertig. Ze hebben alles: een man, kinderen en een hond of kat. Kortom: ze zijn gelukkig. Het leven loopt op rolletjes, totdat ze met twee vriendinnen een weekend naar een beautyfarm gaan. Vanaf dat moment is niets meer zoals het was. Ze nemen de teugels zelf in handen en in plaats van beheerst te worden door twijfels en je buik inhouden, gaan deze vrouwen voor seks en passie. Het zijn bepaald geen slachtoffers maar regelrechte daders!

zoeken in:
0,5
Xenia Kasper - 38 1/2, 1 man en 2 minnaars

Ik voelde me aangesproken door de titel, ik ben immers ook 38.
Maar de vrouwen in dit boek zijn wel erg ver van de realiteit naar mijn mening.
Er worden dagelijks sloten prosecco gedronken (daarna gerust weer in je auto stappen....)in dure restaurants, alle dames dragen alleen design én hebben, ondanks twee of drie kinderen, ook nog maatje 36 of 38! Wouw, wat wil je nog meer?
Een minnaar natuurlijk. En daar hebben ze ook alle tijd voor, vliegen naar Rome en München voor een weekje tussendoor met de nieuwste vlam. Werk, kids en man, daar hebben ze helemaal geen tijd voor! Want er moet geëvalueerd worden met de vriendinnenclub in het plaatselijke Italiaanse etablissement, waarbij ze natuurlijk hun eigen tafel hebben die door de charmante gastheer wordt vrijgehouden! Cliché cliché.
Tussendoor kopen we even een leuk huis in Spanje (moet nog wel even een gastenverblijf aangebouwd worden want anders is dat ook zo sneu) en is er alle tijd voor dagelijkse loopsessies, zwemtraningen en fitnesscircuits.
Hoe doen ze het toch, die vrouwen?
Wat heb ik gemist? Ik heb een lieve superman, die er lekker uitziet, twee superkids. Allebei hebben we een succesvolle baan. Maar tijd voor sloten wijn, kilo's sigaretten en dan ook nog fit en slank blijven heb ik niet. Ik kan 'slechts' drie keer per jaar op vakantie.....
Zie mijn vriendinnen hooguit eens per maand en dan is het veel.
Als ik 's avonds thuiskom ben ik nog een tijd bezig de kids te helpen met huiswerk en andere zaken. Die minnaar, helaas, geen tijd!

Maar wat een leeghoofderij bij deze dames! Alsof uitelijkheden en mannen alles is waar het om gaat! Brrrrrr
Nee, mijn volgende boek wordt weer 'echte' literatuur. Want mijn schaarse tijd kan ik wel zinvoller besteden.

4,5
Heel leuk boek.

Het is FICTIE dus uiteraard kan je je afvragen waar deze dames de tijd vandaan halen om met minnaars op reis te gaan terwijl ze een gezin hebben.

Het leest alleszins heel vlot en is echt ontspannend.

aan te raden.

hinie
Het gaat de dames allemaal wel heel erg gemakkelijk af allemaal. Tjonge...De bekende midlifecrisis. Denk niet dat het echt allemaal zo in zijn werk gaat, ook al kan een deel zeker waar zijn. Toch een lekkere weglezer...

5,0
De zussen Andrea en Susa zijn allebei al jarenlang gelukkig getrouwd. Tijdens een verwenweekendje met twee vriendinnen slaat de twijfel echter toe: hoe gelukkig zijn ze eigenlijk in de liefde? Sleur en saaiheid lijken de hoofdrol te spelen. Vervolgens ontmoet Andrea een wel érg leuke (en 14 jaar jongere!) man die de vlinders in haar buik – die ze al jaren mist – weer tot leven wekt. Ondertussen verdenkt Susa haar man van overspel, waarop ze besluit zelf het heft in handen te nemen door haar grote liefde van vroeger een onschuldig mailtje te sturen… Ook hun vriendinnen kiezen voor zichzelf. Ze komen geregeld samen om hun liefdesleven te bespreken.
Het eerste deel van de roman lees je vanuit Andrea’s perspectief en het tweede vanuit Susa, waardoor je goed inzicht krijgt in de personages. Ieder hoofdstuk begint met een aantal smsjes die de personages elkaar (nog gaan) sturen, wat de ene keer de spanning verhoogt, maar die soms ook ontkracht. Hoewel vreemdgaan een centrale rol speelt, ligt de nadruk niet op seks, maar juist op de gevoelens die erachter schuilgaan. Dat maakt de roman méér dan slechts een oppervlakkige chicklit over de liefde, maar juist een herkenbaar verhaal voor vrouwen die al jarenlang een relatie hebben. 38½: 1 man & 2 minnaars doet denken aan de televisieserie Gooise Vrouwen: vlot en vermakelijk.

3,0
Dat een boek makkelijk weg leest maakt het nog geen goed boek. Het boek is opgedeeld in twee delen. Het leven van twee zussen, van Andrea en van Susa. En zoals in de synopsis staat: ze gaan met 2 vriendinnen naar een beautyfarm om daar te relaxen en zich te laten verwennen. Eigenlijk heb je het na het eerste gedeelte wel allemaal gezien. De vaste relaties komen onder druk te staan. De dames willen wel eens wat anders, althans staan daar niet onwelwillend tegenover. Het is de Duitse versie van Gooise Vrouwen - omdat ze in de buurt van Keulen wonen -, maar dan 'over the top'. De dames verdienen zelf of via hun mannen ruim voldoende geld om duur te shoppen, flink witte wijn te drinken, fors te roken en te flirten, al dan niet gemeend. En ja de wijn vloeit in echt grote hoeveelheden en daarna in de auto om hard naar huis te rijden. Dat maakt het voor de huidige standaard ook een immoreel boek. Als manager van Linda de Mol en van Gordon, worden deze tv-persoonlijkheden ook kort in het boek genoemd. Hm... Maar ja, het boek leest wel makkelijk weg. Tenslotte, persoonlijk vind ik de categorie thriller fout gekozen, tenzij het een thriller is als een vrouw geen keuzes kan maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:17 uur

geplaatst: vandaag om 11:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.