menu

Take 7 - Vonne van der Meer (2007)

mijn stem
3,23 (11)
11 stemmen

Nederlands
Sociaal

141 pagina's
Eerste druk: Contact, Amsterdam (Nederland)

Een slaperig gehucht in het binnenland van Andalusië wordt opgeschrikt door het bezoek van een Deense filmmaker. De burgemeester van het eens befaamde maar in verval geraakte kuuroord ziet zijn kans schoon: deze man moet het dorp weer op de kaart zetten. Als de beelden van het zwavelbad, van witte huizen en bloeiende sinaasappelbomen over de hele wereld te zien zijn geweest, zullen de toeristen Calderón vanzelf weer weten te vinden. De kunstenaar - op zijn beurt - heeft ook zo zijn plannen met het dorp en zijn bewoners. Calderón inspireert hem, doet hem boven zichzelf uitstijgen. Hij krijgt een geniaal idee. Een Nederlandse vrouw, een weduwe die in een dal buiten het dorp woont, treedt op als tolk, bemiddelaar. Zij gelooft in het talent van de Deen, als geen ander: hij moet de film kunnen maken die hem voor ogen staat. Haar betrokkenheid kent geen grenzen.

zoeken in:
3,0
Lekker vakantieboekje, niet meer niet minder. Leest lekker weg, origineel verhaal.

3,0
Het idee van het boek is aardig. De uitwerking, het verhaal is redelijk geschreven. Zoals in de film wordt er heen en weer geswitcht tussen (vertel)personen. Vreselijk boeiend wordt het echter niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:22 uur

geplaatst: vandaag om 06:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.