menu

Zomermeisjes - Jobien Berkouwer (2016)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

288 pagina's
Eerste druk: Bruna, Utrecht (Nederland)

De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente - ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen hutje in het bos. Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega's binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt. Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega's wel naar haar luisteren.

zoeken in:
4,0
Lot van Dijk wordt tot haar grote teleurstelling van de spannende Amsterdamse recherche overgeplaatst naar het politiekorps in Twente. Tijdens een nachtdienst, waar ze zich doorheen moet slepen, komt er een melding binnen dat er in een afgelegen hutje een lijk van een tienermeisje is gevonden.
Lot is er al snel van overtuigd dat het om een seriemoord gaat en staat te popelen van ongeduld om eindelijk als profiler te kunnen beginnen. Het team is echter niet gecharmeerd van haar bemoeienissen en wordt ze belemmerd het gedrag van de dader te analyseren en haar werk als profiler goed te kunnen uitvoeren. Ze wordt behoorlijk tegengewerkt, totdat er een tweede lichaam wordt gevonden en er wel naar haar móet worden geluisterd.
De proloog waar “Zomermeisje” mee begint beschrijft een vluchtscène die mij meteen het verhaal introk in de juiste toonzetting. Daardoor kon er niet meer mee stoppen.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de dader als vanuit Lot, de hoofdpersoon. In de verhaallijn van de dader wordt niets te vroeg losgelaten over het waarom zodat ik steeds meer over hem te weten wilde komen. Daar tegenover staat dat de verhaallijn van Lot wat terughoudender is, waardoor het geheel mooi is gedoseerd. Beide personages zijn goed uitgewerkt
Dat Jobien al geruime tijd bij de politie werkt is goed te merken, want het politiewerk is tot in details uitgewerkt waardoor het verhaal kracht en pit heeft. Door de vlotte en daardoor vaartvolle schrijfstijl had het verhaal mij vanaf het begin volledig in de greep, temeer dat de spanning steeds maar toeneemt.
Dit debuut vraagt om meer verhalen rondom de profiler Lot en haar collega’s. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

glimmerman270
Een spannend boek die je in het begin al bij de strot pakt. Verder in het boek wordt het alsmaar spannender en kom je erachter waarom de dader deze zieke geest heeft ontwikkelt. Verveelt geen moment. Echt een aanrader!

Overigens merk je wel degelijk dat de schrijfster een verleden heeft bij de politie: de details alsmede de werk/denkwijze van de recherche

Sharon
Dit boek heeft je van het begin af aan in een greep. Iedere bladzijde wordt het spannender. De hoofdpersonen zijn goed uitgediept. Regelmatig wordt je meegenomen in gedachtengang van de dader. Dit boek laat goed zien wat het gebrek aan waardering, vertrouwen en geloof in een kind met het zelfbeeld op latere leeftijd kan doen.

Zeker een aanrader!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:20 uur

geplaatst: vandaag om 15:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.