menu

De Underkända - Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt (2015)

Alternatieve titel: De Test

mijn stem
3,68 (17)
17 stemmen

Zweeds
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Norstedts, Stockholm (Zweden)

In een verlaten schoolgebouw wordt het lichaam van een Zweedse televisieberoemdheid gevonden. Hij is vastgebonden op een stoel in een hoek van het klaslokaal, op zijn rug zit een lijst met vragen vastgeniet, en hij is door het hoofd geschoten. Het is het begin van een reeks moorden op mediapersoonlijkheden, die hun gebrek aan kennis met de dood moeten bekopen. In een gewaagd interview fulmineert de nog onbekende moordenaar tegen de onnozelheid in de media. Gerechtspsycholoog Sebastian Bergman daagt hem daarom op zijn beurt uit tot een intellectuele krachtmeting. Een krachtmeting waarmee hij zijn leven op het spel zet.

zoeken in:
4,0
Als het lichaam van een bekende Zweedse televisieberoemdheid in een verlaten schoolgebouw wordt gevonden is dit het begin van een reeks moorden op bekende mediapersoonlijkheden. De dode was vastgebonden op een stoel en door zijn hoofd geschoten. Hij is de eerste die die het gebrek aan kennis met de dood heeft moeten bekopen.
Nadat de moordenaar contact heeft gelegd met een journalist krijgt deze een exclusief interview over het hoe en waarom van deze moord. Hierin trekt de moordenaar behoorlijk van leer tegen de door hem vermeende onnozelheid van het slachtoffer. Psycholoog Sebastiaan Bergman ziet dit als een uitdaging voor een intellectuele krachtmeting, een uitdaging waarmee hij zijn leven en dat van de leden van zijn Nationale rechercheteam op het spel zet.
Het boek vangt aan met een intrigerende ingezonden brief, waarmee de toon voor een spannend verhaal is gezet. Het recherche team werkt heel professioneel maar onderling zijn de verhoudingen in de privésfeer ingewikkeld en liggen er gevoeligheden op de loer.
Het verhaal wordt naarmate het vordert steeds sterker en spannender. Wel met veel aandacht voor de onderlinge problemen waarvan ik het me afvroeg hoe ze in hemelsnaam tot samenwerken in staat zijn
Je moet er je aandacht bij houden, zeker in het begin, want anders raak je het spoor snel bijster. De personages zijn goed uitgewerkt met ieders persoonlijke bagage die regelmatig met elkaar botsen. De ontwikkelingen volgen zich snel op die je elke keer weer versteld doen staan.
Het verhaal wordt afgesloten met een cliffhanger die volop ruimte biedt voor een vervolg.
De Test is het vijfde deel in de Bergmankronieken en tijdens het lezen van dit boek vond ik het een gemis dat ik de eerder delen van deze serie niet heb gelezen. Toch is De Test een zeer aangename kennismaking geweest. Ik ga zeker de andere vier delen op volgorde lezen en kijk ik uit naar een vervolg in het zesde deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:57 uur

geplaatst: vandaag om 10:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.