menu

Der Überläufer - Siegfried Lenz (2016)

Alternatieve titel: De Overloper

mijn stem
3,12 (4)
4 stemmen

Duits
Oorlog / Psychologisch

416 pagina's
Eerste druk: Hoffmann und Campe, Hamburg (Duitsland)

Het is de laatste zomer van de oorlog. De jonge soldaat Proska zit in een kleine eenheid die een spoorweg moet bewaken. De hitte is verzengend, overal zijn muggen, het leger kijkt niet naar hen om en de bevelen van de hardvochtige commandant worden steeds zinlozer en absurder. De soldaten zonderen zich af. De een voert strijd met een snoek, de ander draait door. Proska stelt zich ondertussen vragen: wat is belangrijker, plicht of geweten? Wie is de ware vijand? Kun je handelen zonder schuldig te worden? En wat betekent Wanja voor hem, het Poolse meisje dat hij niet uit zijn hoofd kan zetten?

zoeken in:
avatar van liv2
De overloper is de tweede roman van Siegfried Lenz; hij werd al geschreven in 1951 maar verschijnt nu pas, 65 jaar na dato.

Komt uit in vertaling bij Van Gennep.


Gast
geplaatst: vandaag om 09:05 uur

geplaatst: vandaag om 09:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.