menu

Disappearance at Devil's Rock - Paul Tremblay (2016)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

336 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Op een late zomeravond ontvangt Elizabeth Sanderson vreselijk nieuws: haar veertienjarige zoon Tommy is spoorloos verdwenen in het bos van een lokaal park. De zoektocht levert geen resultaten op en Elizabeth probeert samen met haar dochter Kate de situatie te verwerken. Ze voelen zich hopeloos en alleen en worden ook nog eens gefrustreerd doordat Josh en Luis, de laatste mensen die Tommy zagen, niet de waarheid lijken te vertellen. Josh en Luis zouden samen met Tommy hebben rondgehangen in Borderland State Park, nabij een bekende steen die door de lokale bevolking de 'Duivelssteen' wordt genoemd: een steen die vervloekt zou zijn. Elizabeth is totaal niet klaar voor de series van gebeurtenissen die volgen na de verdwijning. Ze meent een spookachtige verschijning van Tommy in haar slaapkamer te zien, terwijl Kate en andere inwoners het gevoel hebben dat er 's nachts iemand door het raam naar binnen kijkt. Als dan ook nog eens willekeurige pagina's van Tommy's dagboek verschijnen, lijkt het eind helemaal zoek. Terwijl de wanhopige zoektocht voortgezet wordt, is niemand klaar voor de waarheid achter Tommy's avond bij de Duivelssteen...

zoeken in:
avatar van DMF
3,5
DMF
Aardige kennismaking met Paul Tremblay. Hoewel Disappearance at Devil's Rock wat opstartproblemen heeft, levert hij een aardig spannend verhaal af.

De veertienjarige Tommy brengt een groot deel van de zomervakantie door met zijn vrienden Josh en Luis. Dit doen ze voornamelijk bij Devil's Rock, een rustig plekje in het Borderland State Park. Op een avond rent Tommy het omringende bos in onder toeziend oog van zijn vrienden. Zij verwachten dat Tommy snel weer terugkeert, maar minuten verstrijken zonder een teken van Tommy. Wanneer zij na een tevergeefse zoektocht huiswaarts keren, ontdekken ze dat Tommy ook niet op eigen gelegenheid naar huis is gekomen. Paniek ontstaat, politie wordt ingeschakeld en zoektochten gestart.
Het duurt vervolgens eventjes voordat het echt interessant wordt, maar wanneer een vierde persoon zijn intrede in het verhaal doet, ontvouwt zich een vermakelijke pageturner. Tremblay speelt goed met de verwachtingen van de lezer: op het ene moment lijkt er een volkomen logische verklaring achter de verdwijning van Tommy te zitten, maar dan duiken op mysterieuze wijze dagboekfragmenten van Tommy op, die weer hinten naar andere oorzaken.

Ik vloog vlot door het verhaal en was erg benieuwd naar wat Tommy nou precies is overkomen. Dat laat Tremblay de lezer op verschillende manier ontdekken: dialogen, dagboekfragmenten en politieverslagen; van alles wordt er gebruikt om toe te werken richting de ontknoping. De ontknoping die behoorlijk impact had - maar nog net wat harder had in kunnen slaan wanneer ik wat meer binding met de personages had gehad.

Zeker de moeite waard!

* * * ½

Gast
geplaatst: vandaag om 13:16 uur

geplaatst: vandaag om 13:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.