menu

Een Leven met Formule 1 - Olav Mol (2016)

mijn stem
3,00 (6)
6 stemmen

Nederlands
Sport / Autobiografisch

232 pagina's
Eerste druk: Q, Amsterdam (Nederland)

In 1991 werd Olav Mol als verslaggever voor de leeuwen geworpen om de Grand Prix Formule 1 van Monaco te verslaan. Vijfentwintig jaar later is hij nog steeds dé verslaggever van Formule 1 op de Nederlandse televisie. In dit boek vertelt hij hoe hij in de Formule 1 verzeild raakte, wat hij zag en hoe zijn privéleven parallel met de races is verlopen. De beroemdste coureurs, de mooiste races, en de meest tragische ongevallen passeren de revue. We lezen over de entree van Jos Verstappen in het team van Michael Schumacher, de dood van Ayrton Senna en de spectaculaire opkomst van Max Verstappen. Weinig Nederlanders zagen de sport zo lang zo intensief van zo dichtbij als Olav Mol.

zoeken in:
avatar van Tejo
3,0
Een aardig boek waarin de schrijver op een jongensachtige manier zijn avonturen in de Formule1 beschrijft. Rechttoe rechtaan geschreven. Voor mij als betrekkelijke leek een goede mix tussen avonturen, een blik achter de schermen en beschrijvingen van opmerkelijke gebeurtenissen en personen. Enige echte minpunt vind ik de in mijn ogen overbodige seizoen-samenvattingen.

3,0
Mooi kijkje achter de schermen van een van mijn meest favoriete sportcommentatoren. Laatste jaren kijk ik veel minder F1 dan vroeger maar het is wel mooi om meegenomen te worden in al die jaren van de ontwikkeling van deze sport op de Nederlandse tv. Zelf in 1997 aanwezig geweest bij de Oostenrijkse GP en liepen daar achter de hoofdtribune Allard Kalff, de pitreporter tegen het lijf in zijn raceoverall. Erg leuk om mee te maken.

Olav Mol is geen groot schrijver, dat kun je wel opmaken uit het boek, maar dat mocht voor mij de pret zeker niet drukken.

3,0
Als Formule 1-liefhebber kan het niet anders of je hebt in Nederlands íets met Olav Mol. Eerlijk gezegd moet ik wel bekennen dat mijn beste herinneringen aan hem van langer dan tien jaar terug dateren. Vooral in de jaren ’90 wist hij mij te enthousiasmeren met zijn levendige commentaar. In latere jaren ben ik mij echter steeds meer gaan storen aan Mols onkunde om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.

In dit boek is Olav echter openhartig als altijd en schrijft hij opvallend veel over privé aangelegenheden. Het leest allemaal lekker weg en hoewel Mol geen groot schrijver is, geeft het wel degelijk een inkijkje in de Formule 1-wereld. Dat is precies hoe je dit boek moet duiden: als een verkapt dagboek. Voor serieuzere F1-literatuur moet je verder zoeken. Overigens vond ik het boek ‘Grand Prix Retro’, waar Mol de samenstelling van heeft verzorgd, ook al beter dan dit werk.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 16:28 uur

geplaatst: vandaag om 16:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.