menu

Hinterland - Caroline Brothers (2012)

Alternatieve titel: Achterland

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

272 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het is nacht, Aryan en zijn jonge broertje Kabir steken een rivier en daarmee ook een landsgrens over. Ze hebben niks bij zich, behalve hun kleren en een flinke dosis moed. De reis is een riskante onderneming en een gok, want wat zullen ze aan de overkant aantreffen? Vinden ze hier de toekomst die ze in Afghanistan niet hebben? De jongens reizen per vrachtwagen, boot, trein, bus en per voet, zich vastklampend aan de route die ze als een mantra herhalen: Kabul-Teheran-Istanbul-Athene-Rome-Parijs-Londen.

zoeken in:

avatar van Donkerwoud
2,5
Het vijandige Europa gezien door de ogen van twee vluchtelingenbroers uit Afghanistan. Een zoveelste variatie op 'Uncle Tom's Cabin' (1852) met een groot maatschappelijk probleem (vluchtelingenproblematiek) waartegen knuffelbare verschoppelingen goede of kwaadwillende mensen ontmoeten. Brothers weet een fijne troosteloze sfeer te scheppen met plotselinge geluksmomentjes, maar verder is het een voorspelbare, inwisselbare roman.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:42 uur

geplaatst: vandaag om 11:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.