menu

Vector - Simon de Waal (2016)

mijn stem
3,15 (20)
20 stemmen

Nederlands
Thriller

95 pagina's
Eerste druk: Stichting CPNB, Amsterdam (Nederland)

Tegen het einde van de Koude Oorlog verdwijnt een even mysterieus als dodelijk virus uit een Russisch laboratorium. Vijfentwintig jaar later, in Amsterdam, wordt Alex, de zoon van een gevluchte Russische wetenschapper, geconfronteerd met het duistere verleden van zijn dementerende vader. Als diens broer plotseling opduikt, openbaart zich een goed bewaard geheim. Zijn vader heeft echter weinig herinneringen meer aan vroeger. Heeft hij wel een broer? En waar is die opeens zo dringend naar op zoek? Uitgegeven ter gelegenheid van De Spannende Boeken weken 2016, voorheen bekend als De Maand van het Spannende Boek.

zoeken in:
glimmerman270
Ik lees weinig boeken uit dit genre; vroeger verslond ik ze echter wel, maar smaken veranderen

Leest lekker vlot weg; een prettige stijl van schrijven, alsmede een boeiend verhaal

3,0
Het is wel een boeiend gegeven waarover De Waal schrijft, maar misschien dat de beperkte omvang van het boekje, die door de opdrachtgever SCPNB denkelijk is bepaald op minder dan 100 pagina's, de schrijver hier toch parten speelt. Persoonlijk had ik graag meer achtergrond gelezen over de sleutelfiguren die in het boek een rol spelen en de onderlinge relaties verder uitgediept gezien. En ja, het boekje leest lekker weg. Daar is niks mis mee. Maar er had meer ingezeten.

avatar van Insignificance
3,5
Wat Cornelis zegt, maar om andere redenen. De basis van het verhaal -een flesje gedroogd Marburg virus is, zeg maar, verdwenen in het hoofd van een Alzheimer patiënt- is ijzersterk en zolang de Waal zich bezighoudt met het positioneren en uitspelen van de pionnetjes, is het dan ook best intrigerend., maar dan is er een stroomversnelling en krijg je het idee dat het allemaal een beetje afgeraffeld wordt. Ik had zelf nog wel even willen blijven hangen in het spanningsveld van waar is dat griezelige goedje en wie is hier wel en niet te vertrouwen. Nou ja, geen onaardige kennismaking met deze schrijver. Op naar meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:07 uur

geplaatst: vandaag om 13:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.