menu

Art. 285b - Christiaan Weijts (2006)

mijn stem
3,37 (26)
26 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Erotisch

323 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

In het begin van het huidige millennium woont de jonge pianoleraar Sebastiaan Steijn in een rustig academiestadje. Hij leert het Amsterdamse stripteasemeisje Victoria kennen. Twee jaar daarna wordt Steijn door dezelfde Victoria beschuldigd van stalking en belaging.

zoeken in:
FlyingPenguin
Wauw! Dit boek heeft me echt ongeloofelijk verrast. Ik las dit omdat het lichtjes gepromoot werd aangezien hij genomineerd was voor de Gouden Uil en dit debuut van Christiaan Weijts voorspelt echt heel veel goeds. Het verhaal is subliem opgebouwd en het is prachtig te zien hoe de romance zich ontwikkeld gedurende de roman. De lezer wordt soms, en net iets te vaak naar mijn 'goesting', getracteerd met voorkennis. Al bij al een heel amuserend boek dat niet te veel tijd kost (ik had het uit in 2 dagen).

*4!

Collega's hadden het al over dit boek dat het interessant en spannend was. Gekocht voor op de vakantie. Heb de eerste 3 dagen met het boek op schoot gezeten en uitgelezen. Mooi geschreven en verrassend spannend.

avatar van thomzi50
3,5
Vond het een fraai geschreven en onderhoudend, inhoudelijk rijk boek. Twee nadelen: het einde en het soms nét iets te lage tempo. Verder een verrassing hoor, zeker weten. Gemakkelijke 3,5*

4,5
Voor de leeslijst moest ik dit boek lezen, ik meen in 2010 ergens. Wat mij betreft de beste Nederlandstalige roman die ik ooit gelezen heb. Boordevol humor en kwetsbaarheid. Ik vind 't fascinerend dat Weijts de straattaal en sleng van begin deze eeuw gebruikt als zijn personages praten. Daardoor worden ze levensecht en raak je echt bij ze betrokken. Ook een interessante roman als je bedenkt dat de stalkingswet en MeToo later 'n grotere rol zouden gaan spelen. Het is 1 van de belangrijkste thema's van dit boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:49 uur

geplaatst: vandaag om 19:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.