menu

Terug naar Timboektoe: Een Reis naar de Toearegs in Mali - Gerbert van der Aa (2014)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Reis

286 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

De Toearegs, het volk uit de Sahara bij wie niet de vrouwen maar de mannen zich sluieren, hebben over belangstelling niet te klagen. In Europa oogsten ze bewondering, maar in Afrika staan ze bij andere bevolkingsgroepen bekend als arrogante vechtersbazen. Hoe komt het dat wij in Europa anders over ze denken? Hebben de Toearegs hun pr zo goed voor elkaar? Van oudsher zijn de Toearegs veehoudende nomaden. De afgelopen decennia knoopte een aantal Toeareg-leiders in Mali banden aan met al-Qaida, dat in de Sahara veel geld verdient met het ontvoeren van westerlingen.

zoeken in:
3,5
Het stockholmsyndroom had Gerbert van der Aa flink te pakken. Begin jaren negentig werd hij ontvoerd en beroofd door Toearegs. In plaats van dat het hem afschrikte kreeg hij juist een fascinatie voor het woestijnvolk en keerde daarna nog vele malen terug naar de Sahara. In zijn boek Terug naar Timboektoe beschrijft hij zijn laatste reis en tussendoor lees je over zijn eerdere ervaringen met Toearegs. Minpunt is dat er teveel personen worden opgevoerd die niet altijd relevante informatie vermelden. Wel een interessant boek waarin je meer over de Toearegs en hun geschiedenis te weten komt. Behalve dat ze strijden voor een eigen staat is er ook onderling veel verdeeldheid.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:24 uur

geplaatst: vandaag om 10:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.