menu

Een Zaterdagmiddag - Bert Wagendorp (2016)

mijn stem
2,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Psychologisch

96 pagina's
Eerste druk: Atlas/Contact, Amsterdam (Nederland)

De dochter van de schoolmeester vertelt haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader. Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan.

zoeken in:
avatar van IbenDB
2,5
Een Zaterdagmiddag is het nieuwste boek van de Nederlandse columnist Bert Wagendorp. Het boek valt vooral op vanwege de kleine omvang: exact tachtig pagina’s (waarvan enkele met illustraties), een relatief groot lettertype en brede marges. Zo was dit boek in, letterlijk, een zaterdagmiddag te lezen.

Volledige recensie op BiBoek

avatar van mjk87
3,0
Aardig, maar veel te kort om te beklijven en aan het eind voor m'n gevoel wat nietszeggend. Maar verder wel een mooie sfeer en fijne toon in een prettig, haast wat ouderwets Nederlands. Knap hoe in een heel kort boek (weinig bladzijden, grote druk en plaatjes) toch voor het gevoel een redelijk volledig verhaal wordt opgetekend. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:03 uur

geplaatst: vandaag om 02:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.