menu

Paul McCartney: The Biography - Philip Norman (2016)

Alternatieve titel: Paul McCartney: De Biografie

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Engels
Biografie

864 pagina's
Eerste druk: Weidenfeld & Nicholson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dit is het verhaal van een van de meest succesvolle songwriters van onze tijd, van een man die schijnbaar moeiteloos de mooiste liedjes schreef, die werd overladen met roem, maar zich op zijn zeventigste nog zo onzeker voelde toen hij als tiener samen met John, George en Ringo de wereld veroverde. Philip Norman laat ons kennismaken met de jonge Paul McCartney. Zijn jeugd was getekend door het verlies van zijn moeder Mary. Zijn vader Jim werd niet alleen Pauls houvast, maar ook zijn eerste en enige muziekleraar. Norman toont hoe de samenwerking met John Lennon zich vormt, hoe het nog piepjonge duo de ene hit na de andere produceert, en hoe hun onderlinge wedijver uiteindelijk leidt tot het uiteenvallen van de Beatles. Maar hij vertelt ook het verhaal dat volgt, van de ex-Beatle Paul McCartney die zich terugtrekt in Schotland, waar hij besluit zijn eigen band Wings op te richten.

zoeken in:
avatar van devel-hunt
4,5
Philip Norman, de Beatles biograaf, die voorheen vooral pro Lennon was en het niet zo op de oppervlakkigere charmes van McCartney had. Zelf heeft hij toegegeven dat daar door het schrijven van dit impostante boek verandering in is gekomen. Hij heeft zelfs persoonlijke toestemming van McCartney gehad om dit lijvige boek te schrijven. Zoals hij eerder deed met Lennon.
McCartney komt er uit als een creatief genie die heel veel risico's durfde te nemen en ook nam, zowel muzikaal, zakelijk als privé. Soms onbegrepen, dan weer aardig of arrogant en soms heel naïef of ontzettend dominant. Een door zijn veelzijdigheid ook een ongrijpbare schijnbaar altijd aardige man, die achter de schermen de scepter zwaait. Een carrière die al bijna 60 jaar voortduurt, altijd in de schijnwerpers gebleven. Een van de grote, dat komt in dit boek toch wel duidelijk naar voren. Een aanrader voor fans en liefhebbers.

4,5
Mooi en gedetailleerd boek over ’s werelds grootste nog levende popster. Samen met John Lennon de drijvende kracht achter the Beatles. Eigenlijk is een mirakel hoe deze gewone jongen uit Liverpool zo uit de wereldwijde gekte, die the Beatles veroorzaakten, is gekomen en heeft overleeft. Je kunt in de pop encyclopedie lezen hoe menige popster aan de roem kapot ging.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:57 uur

geplaatst: vandaag om 05:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.