menu

Little Sister - David Hewson (2016)

Alternatieve titel: Het Derde Zusje

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Pan Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Kim en Mia Timmers waren tien jaar toen ze veroordeeld werden voor moord op hun familie. De zussen zaten de afgelopen tien jaar in een gesloten inrichting in Marken hun straf uit en worden nu vrijgelaten. Als ze op weg naar een tijdelijke woning verdwijnen, wordt rechercheur Pieter Vos op de zaak gezet. Naarmate het onderzoek vordert, wordt duidelijk dat er in de inrichting meer aan de hand is en dat de directie grote geheimen verbergt. Zelfs commissaris De Groot, de meerdere van Vos, lijkt bewijs te verdoezelen. Dan spoelt het lichaam van een medewerker aan op het strand van Marken en neemt de zaak een verrassende wending. Iemand doet zich voor als het derde zusje, dat tien jaar geleden overleed. Wie is dat?

zoeken in:
avatar van enbedankt
4,0
Op het eerste gedeelte lijkt dit niet zo'n superboek, maar het is zo'n typisch verhaal dat je zo snel mogelijk wil uitlezen.
Daar zijn de dagen tussen kerst en oudjaar uitermate geschikt voor.

Opmerkelijk dat een Engelse schrijver kiest voor een nederlandse setting, maakt het inleven er wel gemakkelijker op trouwens.

Er zijn wel meer Engelse schrijvers die over Nederland en Amsterdam schrijven: Nicolas Freeling (1927-2003) met de Van der Valk reeks, Jake Woodhouse met inspector Jaap Rijkel (zijn boeken zijn niet in het Nederlands vertaald) en Daniel Pembrey met Henk van der Pol in de hoofdrol (ook niet in Nederlands vertaald).

Gast
geplaatst: vandaag om 02:50 uur

geplaatst: vandaag om 02:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.