menu

Gevangen in Nepal: Hoe een Droomreis een Nachtmerrie Werd - Annemiek van Kessel (2016)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Nederlands
Waargebeurd

256 pagina's
Eerste druk: De Kring, Amsterdam (Nederland)

Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor eeuwig blijven wonen. Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste vriend, Pravash Paudel, van zijn balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord, en zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen. Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek.

zoeken in:
avatar van HALVE TAMME.
4,5
Vandaag besteld. Nieuwsgierig tot en met.

avatar van HALVE TAMME.
4,5
''Voor mij een zeer geslaagd boek.''

Van begin tot eind spannend, meeslepend en bizar.

Gevangen in Nepal (2016): Een echte aanrader.

Vierenhalve ster van mijn kant.

avatar van Jason82
Dit soort boeken trekken mij ook altijd. Gaat op de lijst


glimmerman270
Bizar verhaal over corruptie, alsmede intimidatie die bij strafzaken in Nepal heel normaal zijn. Als ze aan je kunnen verdienen, al zijn het jarenlang je vrienden, dan doen ze dat. Zo werkt ook het strafsysteem in dit corrupte land. Hoe Edward alsmede zijn familie hier mee omgaan is bewonderenswaardig

Gast
geplaatst: vandaag om 10:32 uur

geplaatst: vandaag om 10:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.