menu

The Horses of Winter - A.A.T. Davies (1967)

Alternatieve titel: De Winterpaarden

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Engels
Psychologisch

400 pagina's
Eerste druk: Weidenfeld and Nicolson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De roman behelst heel wat onthutsende stof - een achteloze moord, perversie, sadisme, bloedige auto-ongelukken en bezoeken aan tehuizen voor geestelijk gehandicapten. Het ongewone is dat hoewel de onaangenaamheden soms zijn opgebracht met een laat-victoriaans paletmesje, zij nooit zonder meer worden aangewend, maar deel zijn van een wezenlijk onderzoek. Davies is er op uit na te gaan hoeveel een mens kan dragen en wat er gedaan moet worden als de lading te zwaar wordt.

zoeken in:
2,0
Ik vond het een lastig boek om doorheen te komen. Veel kleine zijwegen en een niet erg boeiende plot.
Dit was het debuut van A. A. T. Davies van wie ik geen ander werk ben tegen gekomen. Het boek is in 1969, vertaald in het Nederlands, verschenen als Literair Paspoort nr. 31 bij Meulenhoff - De Bezige Bij. In deze reeks is heel wat betere litteratuur opgenomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:05 uur

geplaatst: vandaag om 10:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.