menu

De Verwarde Cavia: Kantooravonturen - Paulien Cornelisse (2016)

mijn stem
3,07 (21)
21 stemmen

Nederlands
Humoristisch / Sociaal

160 pagina's
Eerste druk: Cornelisse, Amsterdam (Nederland)

Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

zoeken in:
avatar van Koerok
2,5
Niet vervelend om te lezen, maar toch een beetje een niemendalletje. En dat vreemde gedoe dat ze een cavia is vond ik maar raar. Niet dat het afleidt van de verhaallijn en alle kantoorperikelen, maar ik vond het gewoon nergens op slaan.

Paardenmeisje
Een saai, in mijn ogen flauw tussendoortje van een boek. Ik had het zo uit, en een maand later kan ik er mij nog weinig van herinneren... Geen boek dat me zal bij blijven. Een ideaal boek om in een boekenhuisje langs de weg te steken tijdens één van mijn vele wandelingen doorheen de stad, omdat de kans toch onbestaand is dat ik hem ooit ga herlezen.

Ik vraag me af wat de schrijfster van dit boek mij trachtte bij te brengen. Boeken worden immers toch alleen uitgegeven omdat de auteur denkt/probeert om de lezer een boodschap mee gegeven/iets bij te brengen. Misschien dat het aan mij ligt, maar ik snap/vind de diepe onderliggende boodschap van dit boek niet. Sorry mocht ik hierbij dom of onwetend overkomen.

Anderhalve ster, meer kan ik hem echt niet geven.

ZAP!
Paardenmeisje schreef:
...Boeken worden immers toch alleen uitgegeven omdat de auteur denkt/probeert om de lezer een boodschap mee gegeven/iets bij te brengen...
Dat zou je misschien denken, maar er zitten vast ook broodschrijvers tussen! 'k Weet alleen niet of Paulien er daar één van is...?

Gast
geplaatst: vandaag om 15:47 uur

geplaatst: vandaag om 15:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.