menu

Giving Up the Ghost - Hilary Mantel (2003)

Alternatieve titel: De Geest Geven

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Henry Holt, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Hilary Mantel groeide op in het landelijke na-oorlogse Engeland. Ridder wilde zij worden en zij leefde in de volle overtuiging dat de benodigde vaardigheden en talenten, zoals ridderlijkheid, paardrijkunst en zwaardvechten, binnen handbereik lagen. Eenmaal getrouwd begon zij te lijden aan een hardnekkige pijn die agressieve medicatie en zelfvertrouwen-ondermijnende psychotherapie noodzakelijk maakten, en ten slotte onderging ze een ineffectieve maar niet terug te draaien operatie. Zij zou nooit meer kinderen kunnen krijgen. In plaats daarvan ontdekte zij in haarzelf de ene roman na de andere.

zoeken in:
avatar van H€yoka
2,0
Ik ben absolute fan van de Thomas Cromwell trilogie en had gehoopt daardoor een nieuwe schrijfster aan mijn favorieten lijstje te kunnen toevoegen. Na dit boek en eerder al Margaret Thatcher moet ik helaas besluiten dat het niet zo is.

Dit werk blijft relatief lang bij haar kindertijd hangen: een hoofdstuk als vierjarige, een ander als achtjarige. Tja, daarvoor was ik eerlijk gezegd niet gekomen. Ik wilde weten hoe Wolf Hall tot stand gekomen was en hoe haar ziekte haar leven beïnvloedt.

Wolf Hall werd geschreven na deze memoires. Je kan dus alleen maar besluiten dat deze memoires te vroeg werden neergepend.

Over de ziekte wordt wel nog één en ander verteld, maar verder dan "het doet pijn en de dokters vinden het niet" komt Hilary niet echt. Blijkbaar heeft ze ook in Afrika en Saudi-Arabië geleefd, maar daar gaat het verhaal nooit dieper op in.

Teleurstellend. 2*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:47 uur

geplaatst: vandaag om 13:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.