menu

Vallen - Jackie van Laren (2016)

mijn stem
3,92 (6)
6 stemmen

Nederlands
Romantiek

288 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige, kreukvrije Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje. Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien.

zoeken in:
avatar van coenraad
4,0
Anne Miller is journaliste voor een magazine dat op het randje van de schandaaljournalistiek balanceert. Ze is verloofd met de keurige Ian. Anne krijgt opdracht de leadzanger, Rory Maquary, van de wereldberoemde rockband “Road Rage” te interviewen.Tijdens haar gesprek met hem krijgt Rowie, het zoontje van Rory, een paniekaanval. Anne ontfermt zich over het kind en weet hem te kalmeren. Rory is ervan onder de indruk en biedt haar aan om met de band mee op tournee te gaan, zodat zij zich over zijn zoontje kan ontfermen. Anne neemt het aanbod aan onder de voorwaarde dat ze een exclusief diepteverhaal over de band mag schrijven.
Net als in haar vorige drie boeken “de trilogie Q” duikt Jackie weer de in wereld van de muziek.

Voordat ik aan “Vallen” begon had ik een bepaalde verwachting van haar manier van schrijven waar je jezelf helemaal in mee kan laten gaan. Ik was dus erg nieuwsgierig of Jackie dit weer zou waarmaken. Dat heeft ze zeker gedaan, maar ze moet er wel voor waken dat ze het muziekthema niet te veel uitmelkt zodat het tegen gaat staan en men een afkeer van herhaling krijgt.

Tijdens de wereldtournee zet Anne haar gedachten op een rij in een dagboek, bekijkt bepaalde situaties van verschillende kanten en stelt zichzelf vragen. Ze krijgt gevoelens voor Rory maar weet het aanvankelijk niet goed te plaatsen.Rory is een typisch rocktype die leeft voor zijn muziek en handelt zoals van hem wordt verwacht met drank, drugs en vrouwen. Omdat zijn zoontje erbij is verdwijnt dit gedrag echter als sneeuw voor de zon en probeert hij de ideale vader te zijn.

De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en bij allen komt er een kant naar boven die je niet bij ze had verwacht waardoor je het meer gaat waarderen en je het verhaal in je hart sluit.

Het leest heerlijk vlot in niet al te moeilijk taalgebruik en je krijgt al vrij snel het feelgood gevoel dat bij dit boek hoort.

avatar van Arkan
3,5
Vallen, het verhaal over Annie, verscheurd tussen 2 totaal verschillende werelden, de oerdegelijk Ian en Rory, de sexy frontman van een bekende Rockgroep.

Een boek dat heel prettig leest, maar het is zeker en vast geen hoogstaande literatuur.
De personages zijn wel mooi en diep beschreven, zowel qua uiterlijk als qua karakter.
Je wordt meegesleept in de romantiek van het verhaal, maar het blijft een beetje als een stationsromannetje dat je leest.

Wat wel leuk is, is het feit dat je ook een beetje een blik kunt werpen achter de rockbands en hun entourage, maar ook de roddelpers met hun waarheden en hun immense verzinsels.

Een ideaal boek om te lezen op een exotische vakantiebestemming, aan de rand van het zwembad, heerlijke cocktail erbij en wegzwijmelen in de romantiek.

avatar van enbedankt
4,0
Heel ander soort boek als wat ik normaliter lees, maar dit is wel een boek wat inderdaad vlot wegleest en ook negens verveeld maar blijft boeien, je ziet anne zo voor je worstelen met haar gevoelens. Zeker een leuk boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:28 uur

geplaatst: vandaag om 00:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.