menu

The Red Ripper: Inside the Mind of Russia's Most Brutal Serial Killer - Peter Conradi (1992)

Alternatieve titel: De Rostov Ripper

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Engels
Biografie / Waargebeurd

279 pagina's
Eerste druk: Dell, New York (Verenigde Staten)

Andrej Tsjikatilo is een modale Russische echtgenoot tot aan het licht komt dat hij eigenlijk een doortrapte en perverse seriemoordenaar is. Zonder dat er ook maar enige verdenking op hem viel kon hij gedurende meer dan tien jaar zo'n vijftigtal lustmoorden plegen. Uit het psychologisch portret dat in dit boek geschetst wordt, leren we dat de dader in zijn jeugd al seksuele problemen kende en die later alleen maar kon afreageren op kinderen, zowel jongens als meisjes. Als leraar had hij al een voorgeschiedenis van seksuele kindermishandeling zodat het voor iedereen volstrekt onbegrijpelijk is dat hij zolang kon doorgaan met moorden zonder opgepakt te worden.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,5
Wat heb ik genoten van dit boek, ondanks het ziekelijke karakter van deze navertelling van waargebeurde gebeurtenissen. Tsjikatilo is één van 's werelds bekendste en wellicht meest extreme seriemoordenaar. De moorden worden tot in detail omschreven en op het eind van het boek volgen er zelfs wat foto's van dader, politie, slachtoffers, familieleden, etc. Wat Conradi sterk doet, naast de daadwerkelijke misdaden beschrijven, is niet alleen de jeugd van Tsjikatilo induiken, maar ook zijn volwassen leven, zijn "normale" leven en de manier waarop de politie te werk ging (of moet ik zeggen; zwaar te kort schoot, want ze hadden Tsjikatilo natuurlijk al veel eerder te pakken kunnen / moeten hebben). De omschrijving van de uiteindelijke rechtszaak spreekt tot de verbeelding en mijn mond viel open van de éne na de andere verbazing.

De journalistieke achtergrond van Conradi wordt ook meer dan duidelijk; hij focust namelijk veel op setting en tijdsbeeld. Hij weet dit te linken aan een mogelijke verklaring voor een aantal zaken, zoals motief en mogelijkheden.

Geweldig boek en zeker een aanrader voor de geïnteresseerden in dit soort materie.

avatar van HALVE TAMME.
Shaky schreef:
Geweldig boek en zeker een aanrader voor de geïnteresseerden in dit soort materie.
Op mijn aanschaflijst gezet!

Geplaatst: vandaag om 21:07 uur.

Edit: besteld.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:25 uur

geplaatst: vandaag om 07:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.