menu

Engelen van het Duister - Jan Siebelink (2001)

mijn stem
3,67 (9)
9 stemmen

Nederlands
Psychologisch

367 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

De voor vrouwen aantrekkelijke Casper Alteveer is een van de twee hoofdfiguren in Engelen van het Duister. Op de eerste pagina's van deze roman treffen wij hem aan in het boudoir van een rijke, oudere vrouw, die hem voor zijn diensten betaalt. Casper weet zich afgewezen door zijn rechtschapen vader, die liever een dochter had gehad. De uitverkoren zoon is Lucas, die plichtsgetrouw is en gedreven wordt door ambitie - maar die Caspers roekeloze vrijheidszin toch bewondert. Twee broers. De jongste heeft de oudste nooit kunnen evenaren.

zoeken in:
3,0
Tja na "Knielen op een bed violen" ga je dit boek lezen in de hoop op hetzelfde effect. Eigenlijk de verkeerde volgorde, want dit boek komt uit 2001 en knielen uit 2005. Engelen van het duister gaat over de twee zonen uit het verhaal van knielen, alleen de personages hebben een andere naam. Doordat je knielen eerst hebt gelezen, ken je de personen al een beetje en ook de geschetste leefomstandigheden en de plaatsen waar het zich afspeelt, maar de impact van dit boek blijft uit. Daarom wellicht ook dit eerste bericht als recensie op dit boek alhier... Vis noch vlees zeg ik...

Gast
geplaatst: vandaag om 14:36 uur

geplaatst: vandaag om 14:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.