menu

Alles Is Werkelijk Hier - Eva Gerlach (1997)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

55 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Vojta Dukát koos in 1968, na de inval van het Warschaupact in Tsjechoslowakije, domicilie in Nederland. Een opdracht van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst bracht de dichteres Eva Gerlach omstreeks 1990 in contact met deze 'wandelaar langs de weg'. Gerlachs gedichten proberen zich te verstaan met de enige verzameling van foto's die Dukát tot dusver voor publicatie in boekvorm afstond.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Als fotograaf leidde Vojta Dukát een reizend bestaan. Zijn heldere stijl, die toch steeds het mysterie van het ogenblik intact laat, oogstte op exposities in binnen- en buitenland grote waardering. Sinds 1988 houdt hij zich in diverse Oost-Europese landen bezig met videoregistraties van een verdwijnende werkelijkheid. In 1997 ontving hij de Capi-Lux Alblasprijs voor zijn gehele oeuvre.
Vojtka Dukát wiens voorkeur voor een ongebonden bestaan in kleine kring even vermaard is als de kwaliteit van zijn werk: twee platte doosjes met afdrukken op prentbriefkaartformaat, die hij in zijn binnenzak overal met zich mee pleegt te dragen, en een badkuip vol videobanden in de kelder van zijn ouderlijk huis in Brno heeft ondanks zijn tegenzin in tijdslimiet en categorieën uiteindelijk aan deze bundel meegewerkt.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:28 uur

geplaatst: vandaag om 13:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.