menu

Saturday Requiem - Nicci Gerrard en Sean French (2016)

Alternatieve titels: Als Het Zaterdag Wordt | Dark Saturday | Frieda Klein #6

mijn stem
3,69 (18)
18 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Iedereen was ervan overtuigd dat Hannah daarom wel aan een stoornis moest lijden. Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan mocht houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

zoeken in:
avatar van liv2
Komt momenteel enkel in Nederlandse vertaling uit bij Anthos.

avatar van oktober1972
3,0
Het verhaal over Hannah is goed maar wordt op het einde naar mijn mening afgeraffeld. Omdat het weer een tijd is geleden dat ik de andere boeken van de Frieda Klein serie heb gelezen heb ik toch wel tijd nodig om er weer in te komen.
Ik vind dit boek rommelig geschreven. Voor het eerst dat ik merk dat Nicci French twee schrijvers zijn.
Er komen nog 2 boeken in deze serie. Ik hoop dat deze wat minder rommelig zijn.

avatar van mindscapes
oktober1972 schreef:
Er komen nog 2 boeken in deze serie. Ik hoop dat deze wat minder rommelig zijn.


Een Zondag-boek neem ik aan... Maar weet je wat het achtste boek zou worden? Prequel? Eight Days A Week?

avatar van psyche
3,5
psyche (crew)
Ik heb dit boek tijdens een vakantie in een stadje uit de bak bij de boekhandel gevist.
Hoewel "Als het zaterdag wordt" het zesde deel is van een serie waar ik nog niet eeder van gehoord had, was het goed afzonderlijk van de voorgaande delen te lezen. Wel jammer dat er wat spoilers in zitten met betrekking tot die voorgaande delen, dat heb ik maar voor lief genomen.
Ik vind het lekkere vakantiekost, nergens om me duk over te maken behalve de 'wie heeft het gedaan' vraag. Na mijn vakantie heb ik nog respectievelijk deel vier, vijf, zeven en acht gelezen. Gewoon omdat de serie voor mij redelijk verslavend is en een rode draad heeft die óók opgelost moest worden ...

Gast
geplaatst: vandaag om 07:02 uur

geplaatst: vandaag om 07:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.