menu

No Baggage: A Minimalist Tale of Love & Wandering - Clara Bensen (2016)

Alternatieve titel: Zonder Bagage

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Waargebeurd / Reis

256 pagina's
Eerste druk: Running Press, Philadelphia (Verenigde Staten)

Wanneer Clara Bensen haar quarterlifecrisis achter de rug heeft, maakt ze op een datingsite een account aan. Al heel snel leert ze Jeff kennen, een bruisende universiteitsmedewerker die niet veel op heeft met de gangbare regels en normen. De twee kennen amper elkaars achternaam als ze besluiten een riskant reisexperiment te ondernemen: ze gaan in drie weken acht landen aandoen. Geen hotelreserveringen, geen plannen en het beste van alles: geen bagage. Clara’s verhaal zal zowel avonturiers als huismussen aanspreken. Het is zowel een liefdesverhaal, een reisverslag als een modern antwoord op de eeuwenoude vraag: hoe vind je de moed om de grenzen van wat vertrouwd is te overschrijden? Kun je van iemand houden die weinig moet hebben van etiketten en vanzelfsprekendheid? En is het eigenlijk wel mogelijk om je bagage écht achter je te laten? Onderweg mijmert Clara over de uitdagingen van onbezwaard reizen, terwijl ze ook beseft dat je je bagage als je verliefd wordt nooit écht kunt achterlaten.

zoeken in:
3,5
Wel een aardig boek om kennis van te nemen. Een Amerikaans stel dat elkaar via een dating site heeft leren kennen gaat al snel met elkaar op reis, sightseeing in Europa en doet daarbij vrij bekende toeristische plekken aan. Zonder bagage en zonder accommodatie geregeld te hebben. Nou blijkt dat laatste maar gedeeltelijk waar, want Jeff heeft in bijna elke stad tevoren wel een couchsurfing plek geregeld. Nu is er nog wel een dingetje, namelijk Clara heeft voor haar reis vrij heftige psychische problemen gehad. En in het boek komt ze hier nogal eens en - m.i. te vaak - op terug.
Overigens vond ik op goodreads.com dat dit duo dit avontuur nog vier keer herhaalde:
"Clara and her partner Jeff have made four subsequent no baggage trips, to South America, the Caucuses, Scandinavia, and Japan. She lives in Austin, Texas."

Gast
geplaatst: vandaag om 22:56 uur

geplaatst: vandaag om 22:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.